xarxes socials

Facebook perd volada als EUA i creix a l'Amèrica Llatina i als països emergents

La xarxa social ha passat d'un creixement mensual global de 20 milions d'usuaris el 2010 a 11,8 el maig d'aquest any. La xifra d'usuaris a l'Estat espanyol ja ha arribat als 15 milions. Fonts nord-americanes xifren la sortida a borsa de Facebook en 100.000 milions de dòlars

Agències
2 min

BarcelonaFacebook continua creixent set anys després de la seva creació, i la xifra d'usuaris fa mesos que ronda els 700 milions arreu del món, malgrat que el canvi del 6 pel 7 encara se'ls resisteix. De fet, la xarxa social ha passat d'un creixement mensual global de 20 milions d'usuaris el 2010 a 11,8 el maig d'aquest any.

Els últims estudis demostren que la xarxa social de Mark Zuckerberg ha perdut volada als EUA i al Canadà, dos dels països amb un major nombre d'usuaris. Prop de 6 milions de nord-americans es van donar de baixa al maig, fet que l'ha fet passar de 155,2 milions d'usuaris a 149,4, segons les dades del web especialitzat Inside Facebook.

Paral·lelament, Facebook obté els seus millors resultats als països on la xarxa social ha arribat més tard, com és el cas dels llatinoamericans, amb Brasil al capdavant, que ha passat de 17,1 milions d'usuaris a l'abril a 19 al mes de maig. Mèxic, Argentina i Colòmbia han experimentat un creixement similar i, fora de l'Amèrica Llatina, l'Índia és un altre dels països que han mostrat un clar increment en nombre d'usuaris connectats a la xarxa, passant de 24,9 milions a 26,6 l'últim mes.

Més de 15 milions a l'Estat espanyol

Des de la traducció al castellà el 2008, moment en què Facebook va arribar al primer milió d'usuaris registrats a l'Estat espanyol, aquesta xifra no ha deixat de créixer.

Les últimes dades indiquen que una de cada tres persones registrades accedeixen al servei diàriament, i el 80% de les principals empreses espanyoles tenen presència activa a la plataforma.

Per ara, Facebook ha guanyat la batalla a la xarxa social autòctona Tuenti, que compta amb 11 milions d'usuaris.

Sortida a borsa xifrada en 100.000 milions de dòlars

Segons ha informat avui la cadena de televisió nord-americana CNBC, Facebook tindria previst sortir a borsa el primer trimestre de 2012, amb una oferta pública inicial de venta d'accions (OPV) que valoraria la companyia en 100.000 milions de dòlars (uns 69.174 milions d'euros).

stats