Google espanyolitza els dominis en els blocs de Blogger i afavoreix la censura de continguts

La companyia del cercador afegeix l'extensió '.es' al domini '.com' sense previ avís. La mesura permet un major control territorial dels continguts publicats a la xarxa

Ara
1 min

BarcelonaGoogle va provocar aquest dissabte la indignació dels usuaris que utilitzen el seu servei Blooger per a crear blocs en afegir, sense previ avís, una extensió territorial als dominis. D'aquest manera, els bloggers es van trobar que, de cop i volta, el seu blog afegia l'extensió '.es' al domini '.com' (ex: xxxx.blogspot.com.es).

La companyia explica a la seva pàgina de suport que la mesura pretén impulsar un "major respecte a les lleis locals" de manera que sigui més fàcil eliminar un contingut que "les violi". Dos arguments que els usuaris han interpretat com una voluntat de tenir més control sobre els continguts publicats als blocs i facilitar, així, la censura a la xarxa.

Els bloguers catalans afegeixen un altre malestar a la mesura: l'espanyolització del domini, tal i com recull Vilaweb. El diari cita el bloguer Xavi Caballé, que en el seu blog assenyala dues maneres d'evitar que s'afegeixi el sufix '.es' al domini '.com'.

stats