Google farà servir 'drones' impulsats amb energia solar per dur internet als llocs més recòndits

El vicepresident de Productes de Google, Sundar Pichai, ha avançat a Barcelona alguns dels nous projectes del gegant tecnològic

E. Borràs / Dani S. Ugart
1 min
Sundar Pichai, vicepresident de Google, al Mobile World Congress

BarcelonaGoogle farà servir 'drones' propulsats amb energia solar per dur internet a zones sense cobertura, ha explicat aquest migdia a Barcelona el vicepresident de Productes de Google, Sundar Pichai.

Pichai ha explicat que ell mateix ja fa servir el nou Samsung S6 Edge, presentat just ahir a Barcelona. Però no tot són els aparells d'alta gamma: "Per a nosaltres qualsevol país del món importa", ha explicat, fent èmfasi en els mercats emergents. Google treballa per donar accés a internet als milers de milions de persones que encara no en tenen, ha assegurat. Per fer-ho, compten amb el Project Loon, que va començar fa dos anys a Nova Zelanda, per servir internet a zones remotes a través de globus. Ja fan proves amb diverses operadores del món, incloent-hi Telefónica, i ja se sabia que hi treballaven. Però Pichai també ha anunciat que Google, en lloc de fer servir globus, treballa ara amb petits avions propulsats amb energia solar, extremament lleugers, per servir internet sense fils a zones remotes, encara que aquest projecte es troba en una fase més embrionària.

Abans de parlar de dur internet als llocs més recòndits del món, Pichai ha explicat que Google actua a escala mundial, pensant en usuaris de tota mena. I ha posat com a exemple la traducció, que va començar com un servei relacionat amb el cercador. "Avui servim 1.000.000.000 de traduccions cada dia", ha explicat el vicepresident de Productes de Google, Sundar Pichai. I tot just després ha projectat un vídeo de demostració de la capacitat de traduir converses en directe de Google Translate, ambientat a Barcelona. "Tot el que fem a Google és a escala global", ha assegurat Pichai.

stats