internet

Google ofereix els resultats d'horaris de vols directament en el cercador

El nou servei permet buscar vols entre dues ciutats, veure les companyies que els operen i conèixer les destinacions possibles des d'un aeroport en concret. De moment només s'ofereix informació de vols directes. El servei està disponible en català

Redacció
1 min
Google, vols

BarcelonaAprofitant l'inici de la temporada de vacances, Google ha posat a disposició dels seus usuaris un nou servei que permetrà accedir als horaris dels vols directament des del cercador, sense haver de clicar cap enllaç.

Segons ha anunciat la companyia en el seu blog, amb el nou servei els usuaris podran buscar vols entre dues ciutats, veure les companyies que els operen i conèixer les destinacions possibles des d'un aeroport en concret. Per accedir a la informació, l'usuari ha d'escriu el text "vols 'ciutat'", "vols 'aeroport'" o "vols des de 'ciutat 1' a 'ciutat 2'". El nou servei és possible gràcies a la informació sobre vols recopilada pel programari ITA.

Google va adquirir la companyia ITA Software, especialitzada en programari de viatges, a principis d'abril, després que el departament de Justícia n'aprovés la compra malgrat les protestes de diversos llocs webs que ofereixen informació sobre vols i rutes aèries, com Expedia o Kyak.

La companyia del cercador ha dit en el seu comunicat que la cerca de vols “és una de les activitats online més populars” i ha afegit que el nou servei neix amb l'objectiu de “facilitar l'accés als resultats de les cerques relacionades amb els viatges”.

De moment, el servei només ofereix informació de vols directes i està disponible en 10 idiomes, entre els quals figura el català.

stats