El govern xinès tanca 42 webs i esborra 210.000 comentaris en una campanya contra rumors

L'executiu també ha obligat els serveis de microblòguing Sina i Tencent a deshabilitar la funció de comentaris per tal de "fer neteja", i el cercador xinès Baidu ha promès "esborrar informació il·legal i falsa" dels seus resultats de cerca

Efe
1 min

PequínLiu ha reiterat que "la fabricació i disseminació de rumors a través d'Internet pertorba l'ordre públic i mina l'estabilitat social", de manera que "mai serà tolerada" i els responsables "seran tractats d'acord amb la llei".

Cercadors i 'twitters'

En la campanya contra els rumors, amb una forta propaganda en els mitjans estatals, també s'ha obligat els dos serveis de més emprats a la Xina, Sina i Tencent, a deshabilitar la funció de comentaris durant diversos dies per tal de "fer neteja" dels seus continguts. A la campanya s'hi ha unit el cercador xinès Baidu, el més utilitzat al gegant asiàtic, que ha promès "esborrar informació il·legal i falsa" en els seus resultats de cerca. Baidu concentra al voltant del 60% de les recerques de la comunitat internauta xinesa.

Els rumors de cop d'estat van generar gran tensió a la cúpula comunista, en un moment de gran sensibilitat pel relleu de poder que hi haurà a l'octubre.

Silenci respecte a Xilai

Durant la campanya, l'únic que no s'ha al·ludit ha estat el cas de Bo Xilai, l'anterior estrella emergent del Partit Comunista que ara ha estat destituït de tots els seus càrrecs mentre la seva dona està detinguda per presumpte homicidi. Durant aquest any, han circulat a les xarxes socials xineses tot tipus de rumors sobre aquest cas tan mediàtic.

stats