XARXES

L'etiqueta #jovullvotaradeuespanya arriba a ser 'trending topic' mundial

Ha estat el 'hashtag' utilitzat al món durant una estona aquest dimecres al migdia i es manté al capdamunt del rànquing espanyol. És la rèplica catalana al #yoquierovotar espanyol sobre la reforma de la Constitució impulsada per Zapatero i Rajoy

Redacció
1 min

BarcelonaEls internautes catalans volen aprofitar el procés de reforma constitucional anunciat ahir per Zapatero per fer visible els anhels independentistes de molts usuaris de les xarxes socials. Si bé els internautes espanyols van inundar la xarxa amb milers de missatges que demanaven que la reforma constitucional anunciada pel president del govern espanyol fos sotmesa a un referèndum, a Catalunya, més de mig miler d'usuaris de Twitter ja han fet servir l'etiqueta #jovullvotaradeuespanya ("Jo vull votar adéu Espanya"), que durant el matí i al migdia de dimecres s'ha convertit en trending topic a nivell mundial. A primera hora de la tarda aquesta etiqueta es manté entre les més utilitzades a nivell d'Espanya.

Zapatero va obrir ahir la caixa dels trons quan va anunciar el pacte entre PSOE i PP per reformar la Constitució espanyola. L'anunci va provocar una ràpida reacció a la xarxa, amb l'aparició d'un hashtag, #yoquierovotar, que va arribar a ser el més usat de l'Estat espanyol i el quart del món. A Catalunya, però, i en resposta a aquest hashtag, ha aparegut amb força l'etiqueta #jovullvotaradeuespanya, que s'ha convertit en trending topic a Barcelona i ja ha generat uns 1.500 tuits, segons les dades de followthehashtag.com. Segons aquest web, en poc més de vuit hores, prop de 600 usuaris ja han fet servir l'etiqueta, entre els quals hi persones com els polítics Josep Bargalló i Anna Simó, el periodista Toni Soler, i el canrtant Cesk Freixas. A primera hora del matí, l'etiqueta produïa prop de 200 tuits cada hora.

stats