XARXES

Anonymous ataca la web del departament de Justícia dels EUA després del tancament de Megaupload

També han limitat l'accés a la productora Universal Music i a l'Associació Americana de la Indústria de Gravació

Efe
2 min

WashingtonLa pàgina web del departament de Justícia dels Estats Units i la de la productora Universal Music, entre d'altres, estan fora de servei després que el grup de pirates informàtics Anonymous les hagi bloquejat en protesta pel tancament de la pàgina de descàrregues Megaupload per part de l'FBI.

El compte de Twitter d'Anonymous corrobora que la caiguda dels portals és obra seva i bategen el pirateig d'aquestes pàgines com operació Represàlia, amb el hashtag #OpMegaupload.

A més dels llocs del departament de Justícia nord-americà i de la productora Universal Music, també han limitat l'accés a la pàgina de l'Associació Americana de la Indústria de Gravació, l'associació de caps de policia de Utah i la pàgina de registre de la propietat intel·lectual.

En la retransmissió de la "venjança" virtual han fet broma de fer el mateix amb la pàgina web de l'FBI, i adverteixen als usuaris que comprin crispetes per al que queda de nit als Estats Units.

Es tracta, asseguren, de "l'atac més important mai perpetrat d'Anonymous". Hi participen almenys 5.635 persones.

L'Oficina Federal d'Investigacions (FBI) ha anunciat el tancament de la pàgina de descàrregues Megaupload després d'una investigació de dos anys, que s'ha saldat amb la detenció de quatre persones a Nova Zelanda per un suposat delicte de pirateria informàtica.

Les autoritats acusen Megaupload de formar part d'"una organització criminal responsable d'una enorme xarxa de pirateria informàtica mundial" que ha causat més de 500 milions de dòlars en danys als drets d'autor.

L'FBI ha assenyalat que l'operació no té connexió amb el projecte de llei antipirateria SOPA –promogut pel Congrés dels EUA–, que va provocar l'"apagada" de diverses pàgines en senyal de protesta, a les quals es va unir Anonymous.

stats