El fundador de Megaupload va resistir-se a la seva detenció

Kim Dotcom va tractar de refugiar-se a una caixa forta, segons els agents de policia que el van detenir

Efe
2 min

SidneyUn tribuna de Nova Zelanda ha decretat aquest divendres presó preventiva per al fundador del portal de descàrregues on-line Megaupload, Kim Schmitz -més conegut com a Kim Dotcom-, de 37 anys, i per a tres directius de l'empresa, Finn Batato, Mathias Ortmann i Bram van der Kolk, tots acusats per pirateria informàtica. La policia del país ha descrit l'entrada a la casa de Schmitz, batejada com 'Dotcom Mansion', on ha confiscat diversos cotxes de luxe, entre ells un Cadillac clàssic rosa i un Rolls Royce Phantom 1959, i "una arma que semblava una retallada", informa AFP.

El creador de Megaupload va tractar de refugiar-se en una caixa forta quan va arribar la policia, segons l'inspector Grant Wormald. "El senyor 'Dotcom' va entrar a casa seva i va tractar de tancar-se activant diversos mecanismes electrònics", ha explicat. "Un cop neutralitzats els codis per la policia, es va parapetar dins d'una habitació blindada". Quan els agents van arribar a ell, van trobar "a prop" una arma que semblava una escopeta de caça. "Ha estat una mica més complicat que trucar a la porta", va concloure l'inspector.

El dictamen del jutge certifica que tots quatre quedaran empresonats fins que s'oficialitzi la petició de llibertat sota fiança en una vista prevista per al dilluns de la setmana que ve. Estats Units ha reclamat els quatre dirigents de Megaupload.

La policia nova zelandesa ha informat que ha decomissat, tant dels propis detinguts com de l'empresa, béns valorats en gairebé 5 milions de dòlars -uns 3,7 milions d'euros-, i uns altres 8 milions de dòlars -6,2 milions d'euros- en comptes oberts en diferents bancs d'aquest país.

D'altra banda, les autoritats de Nova Zelanda han negat que tinguin la intensió de presentar acusacions formals contra Megaupload.

Més detencions

A part de Dotcom, Batato, Ortmann i Van der Kolk, tant als Estats Units com a Holanda, Canadà, i set països més, també s'han produït diferents batudes policials.

stats