TECNOCAMPUS

IntEntSem o com estimular l’emprenedoria multidisciplinar

TecnoCampus, present un any més a la cita europea, que és el maig que ve a Bèlgica

Judit Monclús
2 min
IntEntSem o com estimular l’emprenedoria multidisciplinar

Estimular l’intercanvi per crear projectes de futur. Aquest és l’objectiu d’IntEntSem (International Entrepreneurship Seminar), un programa anual d’emprenedoria a escala europea en què participen estudiants de sis universitats amb els seus coaches, els professors que els acompanyen.

“L’objectiu és que els estudiants, agrupats en equips internacionals i multidisciplinaris, desenvolupin un projecte emprenedor durant la setmana intensiva que dura el programa. Els professors realitzem els seminaris i la supervisió dels projectes emprenedors, juntament amb la interacció amb altres emprenedors i experts de la universitat d’acollida”, explica la doctora Ester Bernadó, responsable acadèmica de relacions internacionals, professora d’emprenedoria del TecnoCampus i encarregada d’acompanyar els estudiants del centre universitari de Mataró que participen a l’IntEntSem.

La sisena edició de l’IntEntSem se celebrarà al maig a la Universitat de Gant (Bèlgica). Durant sis dies els alumnes desenvoluparan un projecte emprenedor sobre una temàtica contextualitzada al lloc on es fa el seminari.

Des del Weekend Challenge

Els primers dies seran per a la construcció dels equips, per generar confiança i compromís entre els seus membres mentre es treballen les diferències interculturals. El segon dia els estudiants coneixeran el tema del seminari i es dedicaran a l’observació de l’entorn i a l’anàlisi de les tendències. El tercer dia es destinarà a la generació d’idees i a la proposta del projecte emprenedor, mentre que el quart es desenvoluparà el model de negoci i el seu model de finançament. El cinquè dia s’elaborarà el pla de màrqueting i l’anàlisi de la competència, i el sisè es durà a terme la micropresentació.

Els estudiants del TecnoCampus que participaran a l’IntEntSem gràcies a la beca que atorga el centre seran els guanyadors de l’últim Weekend Challenge. En aquesta edició, els afortunats seran Gerard Xalabardé, estudiant d’administració d’empreses i gestió de la innovació; Eduard Álvarez i Àlex Muñoz, alumnes del grau en disseny i producció de videojocs; i Esteve Castells i Martín Bellido, del grau en màrqueting i comunitats digitals.

“L’experiència els prepara per treballar en equips internacionals, per gestionar millor les relacions en equips multiculturals i els anima a continuar els estudis en un pla internacional. A més, el programa els inspira per generar noves idees i a perdre la por de provar noves aventures emprenedores i professionals en àmbits que van més enllà de l’entorn de la universitat d’origen”, destaca Bernadó.

A la imatge, els alumnes del TecnoCampus que participen a l’IntEnSem amb Ester Bernadó, responsable del programa al TecnoCampus, i Davy Vercruysse, professor organitzador de la iniciativa.

stats