XARXES

La xarxa reacciona a les disculpes de Cesc amb ironia: #perdonporsercatalan

L'etiqueta és 'trending topic' estatal i el tema més comentat durant el dia a Catalunya. L'origen són les disculpes de Cesc a Twitter després d'haver celebrat la Supercopa amb l'estelada

Redacció
1 min
La samarreta que demana, amb ironia, perdó per ser català / productesdelaterra.cat

BarcelonaPer segona vegada en una setmana, els tuitaires han tornat a convertir en trending topic estatal un hashtag que reclama respecte a Catalunya i als catalans. Després de l'èxit de #jovullvotaradeuespanya, que va arribar a moure's entre els deu temes més comentats a tot el món, aquest dissabte és #perdonporsercatalan, la irònica etiqueta amb què els catalans critiquen la reacció que a Espanya va provocar el fet que Cesc Fàbregas celebrés la victòria amb l'estelada i demanés perdó després, a través del seu compte a Twitter.

L'etiqueta ha arribat a generar fins a 842 tuits l'hora, segons les dades de followthehashtag, i ha rebut la contribució de tuitaires com els periodistes Toni Soler i Quim Morales o el cantant Cesk Freixas. Els usuaris ironitzen amb les paraules catalanes que sobten els espanyols, però l'etiqueta també ha rebut contribucions d'usuaris que acusen els promotors del hashtag de "ploraners". Segons dades de Twit.cat, l'etiqueta ha estat la més utilitzada a Catalunya durant tot el dia.

A més, des del web productesdelaterra.cat, també s'ha creat una samarreta amb aquesta frase, que, segons els creadors, està “dedicada precisament a combatre tots aquells catalans que acoten el cap i demanen disculpes per si la seva catalanitat pot arribar a ofendre a algú”. En la peça de roba també s'hi pot llegir “no autoodi, no victimisme. Simplement ironia”.

stats