Desenvolupen un robot que neteja l’aigua i s’autorecarrega amb els microbis

El Row-bot recorda als insectes que caminen per sobre de l'aigua i funciona sense limitacions

Meritxell Martínez
1 min
El Row-bot. Fotografia d'una de les investigadores de la Universitat de Bristol Emma Philamore.

BarcelonaInvestigadors de la Universitat de Bristol d'Anglaterra han creat un robot que neteja l’aigua bruta. Inspirats en els insectes d’aigua, els investigadors del Laboratori de Robòtica de Bristol han desenvolupat el Row-bot, que camina per sobre de l’aigua i obté l’energia dels microbis que engoleix.

El Row-bot filtra la contaminació aquàtica alhora que genera l’electricitat necessària per seguir treballant. Aquest sistema d'auto-recàrrega el permet funcionar durant mesos. Pot filtrar l’aigua salada, la dolça i també aigües residuals, sense límits.

La clau del projecte: l'autosuficiència

La brutícia de l’aigua genera l’electricitat que necessita el robot. Aquesta energia l’usa per seguir remant formant un procés continu de funcionament. Quan el Row-bot té 'gana', omple el seu 'estómac' d'aigua bruta i produeix l'electricitat que necessita per continuar funcionant mitjançant la biodegradació de la matèria orgànica de l'aigua.

L'objectiu del projecte és crear un mecanisme que pugui funcionar de forma autosuficient als racons aquàtics més recòndits.

stats