Samsung Espanya veta el català als seus 'smartphones'

El sistema operatiu Android incorpora l'opció del català per defecte, però els dispositius de la marca coreana distribuïts a l'Estat no. El blog 'Ebreandroid' ha engegat una campanya de pressió a Samsung Espanya a través de les xarxes socials amb l'etiqueta '#androidcatalà'

Ara
1 min

BarcelonaAndroid inclou el català, però els dispositius Samsung distribuïts a Catalunya no. L'origen d'aquesta contradicció rau en la delegació espanyola de la companyia coreana, Samsung Espanya, que segons ha pogut saber el blog Ebreandroid ha decidit explícitament vetar l'opció idiomàtica catalana als seus dispositius. Responsables de Samsung Corea, la seu principal de la companyia, han corroborat que "cada delegació internacional escull els idiomes de la zona on està".

La jugada s'ha destapat gràcies a les indagacions del blog Ebreandroid. Després de comprovar que l'actualització per a Samsung del sistema operatiu Ice Cream Sandwitch -la nova versió d'Android anomenada 4.0 ICS- no inclou l'idioma català, malgrat que el sistema operatiu sí que la incorpora per defecte, els responsables del blog van decidir enviar una carta oberta a Samsung traduïda al coreà. La resposta de la companyia assenyala com a únic responsable del veto Samsung Espanya.

Un cop identificat l'origen del greuge, els impulsors d'aquest blog català especialitzat en Android han engegat una campanya de pressió a Samsung Espanya a través de les xarxes socials, per demanar a la delegació espanyola que incorpori el català entre les opcions idiomàtiques.

El blog insta els usuaris a enviar un tuit al compte @Samsung_ES amb l'enllaç a una carta oberta a Samsung Espanya en què es reclama la incorporació del català als seus dispositius: "Els usuaris d'Android catalans volem fer-vos arribar això http://kcy.me/7n5v #androidcatalà".

stats