Tecnologia

Els mapes d'Apple situen la Costa Brava a Sud-àfrica i l'Ebre, al Brasil

La companyia demana paciència als usuaris arran de les crítiques rebudes des d'arreu del món

Ara
2 min
Carreteres deformades al servei Apple Maps

BarcelonaApple va posar a disposició dels seus usuaris, dimecres a la nit, la nova versió del sistema operatiu per a iPhone, iPad i iPod, l'iOS 6, que per primera vegada incorpora de sèrie l'aplicació de mapes pròpia de la companyia, Apple Maps, en comptes de Google Maps. Però el nou servei és ple d'errors que han decebut profundament els usuaris dels dispositius de l'empresa de la poma i han estat durament criticats per mitjans de referència al sector, com CNET, que els qualifica de fiasco. Diversos usuaris han fet ja les primeres recopilacions d'errors.

Més enllà de fotografies completament deformades o mapes incomplets –ciutats amb centenars de milers d'habitants que apareixen representades com si fossin petits nuclis rurals–, les indicacions geogràfiques estan farcides d'errors. 'El País' en recull un bon grapat referits a diversos punts de Catalunya i d'Espanya, com ara el riu Ebre, que apareix a Rio de Janeiro; la Costa Brava, que segons Apple Maps és a Sud-àfrica, o l'Alhambra de Granada, que presumptament és a Granollers.

A això, cal sumar-hi, encara, la desaparició d'infraestructures com l'aeroport del Prat –per al qual no troba cap resposta– o de monuments com la Sagrada Família, que només apareix si se la identifica com a "catedral", però reubicada a l'illa d'Eivissa. El rotatiu britànic 'The Guardian', mentrestant, descobreix fenòmens contraris, com l'aparició d'un aeroport inexistent a Dublín.

Davant aquest rotund fracàs d'Apple Maps i de les burles que ha provocat el sistema arreu del món, Apple ha emès un comunicat, recollit per Efe, en què demana paciència als usuaris i els anima a utilitzar el seu servei perquè "com més gent l'utilitzi, millor serà" el seu rendiment. L'empresa assegura que estan treballant amb desenvolupadors per corregir els defectes dels mapes.

"Estem entusiasmats de poder oferir aquest servei amb noves característiques com ara sobrevolar territoris, la integració amb Siri i el sistema gratuït de navegació –va assegurar el portaveu d'Apple, Trudy Muller–. Hem llançat aquest nou servei de mapes sabent que és una iniciativa important, i només estem començant", argumenta.

stats