tecnologia

Sony pagarà fins a un milió de dòlars per les pèrdues dels seus usuaris

La companyia ha ofert una assegurança per cobrir els perjudicis econòmics i les despeses legals derivades dels robatoris de dades a través de les seves plataformes de joc 'online'. De moment, només se'n beneficiaran els usuaris d'Estats Units

agències
2 min

BarcelonaLa companyia ha ofert una assegurança per cobrir els perjudicis econòmics i les despeses legals derivades dels robatoris de dades a través de les seves plataformes de joc online. De moment, només se'n beneficiaran els usuaris d'Estats Units.

La multinacional japonesa Sony ha ofert als seus usuaris nord-americans una assegurança de cobertura de fins a un milió de dòlars per client en cas que el robatori d'informació patit en les seves xarxes de jocs els suposi pèrdues econòmiques.

La companyia va patir, entre el 16 i el 19 d'abril, intrusions a les xarxes de descàrrega i joc online PlayStation Network (PSN), Qriocity i Sony Online Entertaiment (SOE) que van afectar més de 100 milions d'usuaris en línia.

Ahir, el president de Sony Corporation, Howard Stringer, va demanar disculpes als clients d'aquests serveis i va assegurar que la companyia habilitarà una assegurança de fins a un milió de dòlars per cobrir els perjudicis econòmics i les despeses legals dels seus clients dels Estats Units, malgrat que els pirates informàtics van tenir accés a la informació d'usuaris de tot el món.

Stringer va explicar en un comunicat difós a través del blog oficial de PlayStation que, de moment, "no hi ha evidències confirmades que s'hagin utilitzat indegudament les dades de targetes de crèdit o informació personal" dels comptes de les plataformes de Sony afectades.

Les tres plataformes online continuen desactivades, encara que Sony espera reprendre els serveis de PSN i Qriocity al més aviat possible.

La companyia va anunciar aquesta setmana la contractació d'experts en seguretat online per analitzar els atacs informàtics soferts pels seus usuaris.

stats