Suècia reconeix l'intercanvi d'arxius a internet com a religió

L'Església del Kopimisme promou la còpia i creu que l'accés a la informació és sagrat

Dani Sánchez Ugart
1 min

BarcelonaSuècia, el país on va néixer el Partit Pirata, s'ha convertit aquest Nadal en el primer país on l'intercanvi d'arxius a internet esdevé religió. L'òrgan de l'estat suec que regula els cultes ha decidit, després de dues negatives, acceptar el Kopimisme (el nom prové de l'anglès copy me) dins del catàleg religiós del país.

En un comunicat, els impulsors de la nova religió asseguren que per ells "la informació és sagrada i copiar és un sagrament". Defensen que el valor de la informació es multiplica com més es copia.

El "líder espiritual" del Kopimisme, Isak Gerson, assegura en la nota que té "l'esperança" que aquest "sigui un pas endavant cap al dia en què puguem viure la nostra fe sense por de ser perseguits".

I és que tot i el reconeixement com a religió, a Suècia segueix sent il·legal l'intercanvi d'arxius protegits a la xarxa.

La notícia els ha donat ales i el kopimisme ha transcendit les fronteres sueques. De fet, la seva web no ha pogut suportar l'allau de visites rebudes i ara mostra un text estàtic.

L'Església del Kopimisme va néixer l'any 2010 i es dirigeix a qualsevol persona que en vulgui formar part. Per engrossir-ne les files, només cal apuntar-se als seus "serveis religiosos": kopyactings, que consisteixen a intercanviar informació activament.

stats