Videotrucades en grup: la nova funció de WhatsApp

L'aplicació permet ara compartir converses de veu i de vídeo amb un màxim de quatre participants

Ara
2 min
Imatge promocional d'una videotrucada en grup

BarcelonaNova funció de WhatsApp per estar a l'altura de la competència. L'aplicació de missatgeria posa en marxa les trucades i videotrucades grupals amb un màxim de quatre participants. La funció ja està disponible per a Android i iPhone, segons han anunciat aquest dilluns al seu blog oficial.

WhatsApp ha considerat desenvolupar aquesta opció després de veure que els seus usuaris sumen més de 2.000 milions de minuts diaris en trucades i videotrucades. A més, això permet a l'aplicació competir amb altres que ja ofereixen aquest servei, com ara Hangouts, Facetime, Snapchat i Skype, encara que aquestes permeten afegir fins a 32 usuaris.

La nova funció s'activa iniciant una videotrucada o trucada amb un usuari i clicant l'opció d'afegir un nou usuari les vegades que calgui per buscar les persones que han de participar en la conversa.

Segons l'aplicació, l'atribució està preparada per funcionar correctament arreu del món i sota condicions diverses de connexió a internet. WhatsApp ha volgut ressaltar que les trucades grupals estan "xifrades d'un extrem a l'altre". L'aplicació confirma així que continua centrant el seu missatge en la seguretat i la privacitat, en línia amb les últimes optimitzacions que ha desenvolupat.

WhatsApp, en guerra amb les 'fake news'

L'aplicació de missatgeria va fer una altra modificació la setmana passada. Ara els missatges que l'usuari rep i comparteix amb altres usuaris apareixen amb l'etiqueta de "reenviats". L'objectiu és proporcionar als usuaris un cert control sobre possibles 'fake news' i alertar-los perquè "s'ho pensin dues vegades" abans de reenviar un missatge amb informació que no és de primera mà.

A més, l'aplicació va comunicar que està posant a prova un límit de 5 reenviaments per missatge o arxiu a l'Índia, el país on els usuaris reenvien més missatges.

stats