Diagnostiquen 'WhatsAppitis' a una dona que es va passar sis hores enviant missatges

Va enviar felicitacions de Nadal endarrerides. Els metges li van prohibir l'ús del mòbil però per Cap d'Any hi va tornar

Ara
2 min
Un congressista de Nevada considera que escriure pel mòbil pel carrer és una activitat perillosa i vol prohibir-la / MATT DUTILE / IMAGE SOURCE

BarcelonaLa revista científica 'The Lancet' ha publicat un article on es confirma el primer cas diagnosticat del que han anomenat 'WhatsAppitis'. Passar llargues hores teclejant o navegant amb l''smartphone' pot provocar lesions als canells i als dits, especialment si escrius molt i molt ràpid, com és habitual amb l'aplicació de missatgeria instantània WhatsApp.

El primer cas de 'WhatsAppitis' és una dona de 34 anys i embarassada de 27 setmanes. L'afectada és una metge d'urgències que presentava un dolor sobtat als canells. No s'ha fet pública la seva nacionalitat.

Els fets van passar el Nadal passat. La metge estava de guàrdia el 24 de desembre i l'endemà, el dia de Nadal, va dedicar-se a respondre tots els missatges de felicitació nadalenca que havia rebut a través del WhatsApp. La dona va estar amb el telèfon a les mans –l'aparell pesava 130 grams– durant almenys 6 hores. Massa temps fent moviments continuats amb els dos polzes per tal d'enviar missatges.

La pacient no tenia antecedents de trauma i tampoc havia participat en cap activitat física excessiva durant els dies anteriors. Com que estava embarassada, no se li va poder fer cap radiografia ni receptar-li determinats fàrmacs. El diagnòstic 'WhatsAppitis' està associat a la tendinitis als dits polzes.

El tractament va consistir en medicació antiinflamatòria no esteroïdal i en la prohibició preventiva de l'ús del telèfon mòbil per enviar missatges. Tot i això, la pacient no se'n va poder estar i el 31 de desembre va tornar a utilitzar l'aplicació de WhatsApp per felicitar els amics.

L'any 1991 va ser diagnosticat per primera vegada un cas de 'Nintendinitis', que estava relacionada amb les lesions produïdes per l'abús dels videojocs. Aquest diagnòstic ha afectat principalment nens.

Escriure un gran nombre de missatges de text amb telèfons mòbils pot provocar tenosinovitis, que podria ser una malaltia emergent.

stats