Ciutadans reclama al PSIB que exigeixi a Ensenyat que rectifiqui

Pericay diu que si no rectifica ha de dimitir

El portaveu parlamentari de Ciutadans a Balears, Xavier Pericay, ha demanat avui la dimissió del president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat (MÉS), per les seves declaracions a favor de la independència de l'Arxipèlag en el marc d'uns "Països Catalans" federals.

"Està representant una institució, no un partit, i aquestes declaracions no són acceptables", ha afirmat Pericay sobre les afirmacions d'Ensenyat en el diari 'El Mundo', que ha considerat una mostra del "pancatalanisme" propugnat per les coalicions entre MÉS, PSIB i Podem que governen les principals institucions de Balears. Per això, ha reclamat a la líder del PSIB i presidenta del Govern, Francina Armengol, que exigeixi al seu grup en el Consell de Mallorca que reclami la rectificació d'Ensenyat o en forci el cessament en cas que no corregeixi les seves manifestacions.

Pericay ha plantejat aquesta polèmica en la roda de premsa en la qual ha fet balanç dels primers 60 dies de gestió del Govern autonòmic, caracteritzats, segons la seva anàlisi, per la "falta absoluta d'exemplaritat" en el nomenament d'alts càrrecs, "l'aposta pel pancatalanisme", el "menyspreu de la llei" i la irresponsabilitat".

El + vist

El + comentat