ARA DIUEN QUE...

Ciutadans farà un acte al Parlament dia 13 per mostrar Rivera en precampanya

Demanen una sala per fer una reunió amb el seu líder i convocar els mitjans, i la cambra els cedirà un espai amb la condició que no hi posin logotips del partit

- En plena precampanya per a les estatals, el líder i candidat de Ciutadans, Albert Rivera, vindrà a Palma i el seu partit s'ho farà venir bé per fer un acte al Parlament per mostrar-lo. El dirigent del seu partit a les Illes i diputat al Parlament, Xavier Pericay, ha demanat a la cambra que els deixin un espai per al proper 13 de novembre, perquè Rivera "serà a les dependències del Parlament per mantenir una reunió interna del grup". Com que "sol anar acompanyat d'un equip humà tant intern com extern mediàtic", Pericay ha sol·licitat a la cambra poder fer l'acte a la sala Verda, que és on normalment es duen a terme les comissions parlamentàries i que "és més gran que la sala Maura", la sala de reunions que té habilitada el Parlament. El diputat deixa clar que en la seva petició també es demana "poder realitzar unes declaracions a la premsa a la mateixa sala". El Parlament li ha dit que sí, però en lloc de deixar-li la sala Verda, li proposa que l'esdeveniment sigui a la sala d'actes, que encara és més gran. Això sí, li ha advertit que no pot emprar els logotips del partit.

- El Parlament continua sense prendre una decisió sobre el sistema de retribucions als diputats. En la mesa d'aquest dimecres s'ha tornat a ajornar la decisió perquè encara no hi ha una proposta detallada damunt la taula. Amb tot, el sistema que previsiblement s'aprovarà la propera setmana passarà per convertir les dedicacions plenes actuals en dedicacions exclusives (no es permetrà que els diputats la cobrin i puguin mantenir activitats professionals, com passa ara) i que els parlamentaris que vulguin mantenir altres activitats hagin de cobrar dietes. Amb tot, si fins ara es cobrava una dieta globalitzada de 22.300 euros, a partir d'ara la dieta es podria incrementar en funció de les responsabilitats que assumeixin els diputats.

- La portaveu del PP, Marga Prohens, s'ha enfadat al Parlament perquè ni MÉS ni el Govern li han permès que avançàs una setmana un debat entre l'exconseller d'Agricultura Biel Company i l'actual responsable d'aquest departament, Vicenç Vidal. Prohens ha acusat Vidal de ser un "covard" per no voler fer aquest debat al Parlament, malgrat que, en realitat, l'haurà de fer una setmana més tard. El cas és que quan MÉS ha dit a Vidal que el PP volia situar aquest debat dimarts, el conseller ha advertit que tenia hora al metge però, en vista que el PP s'empipava tant, ha donat el vistiplau al seu grup i al Govern perquè deixassin que es fes el debat aquest dimarts. Quan el Govern ha anunciat al PP que rectificava perquè es pogués avançar el debat, el PP, que ja havia criticat en públic Vidal, ha dit que no calia.

- Sorprèn l'adanisme amb el qual alguns nous càrrecs públics encara afronten les compareixences públiques. La regidora de Sanitat i Consum de l'Ajuntament de Palma, Antònia Martín (Som), ha convocat una roda de premsa per explicar tota una sèrie de polítiques que, majoritàriament, la seva àrea desenvolupa ja des de fa diversos mandats. I quan li han demanat quines noves mesures pensa prendre contra el problema dels renous, ha dit que encara no es poden explicar.

- El periodista Eduardo Inda reconeixia ahir que troba a faltar Mallorca, especialment pel clima. En acabar la seva declaració davant el jutge Castro pel cas Son Espases, mostrava les fotografies que havia enviat al matí a la seva dona. "He sortit de Madrid amb vuit graus i aquí la gent va en màniga curta", comentava.

- La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) no confia gaire que els bancs posin a disposició de les institucions, sigui l'Ajuntament de Palma o el Govern, els pisos que tenen buits. Els membres del col·lectiu confessaven ahir que les passes que estan fent els polítics estan bé, però que una altra qüestió és que les entitats bancàries hi vulguin col·laborar.

Més continguts de

El + vist

El + comentat