SOCIETAT

Absolen un pub denunciat per soroll excessiu

El jutjat penal número 2 de Girona ha absolt els amos d’un pub de Platja d’Aro (Baix Empordà) que s’enfrontaven a una pena de 2 anys de presó per haver superat els decibels permesos. La fiscalia i l’acusació particular els acusaven d’un delicte contra el medi ambient per contaminació acústica. A més, els veïns denunciants -tenen la segona residència dos pisos per sobre del local- reclamaven una indemnització de 40.000 euros pels perjudicis i els danys morals causats.

La sentència recull que, arran de les queixes dels veïns, la policia local va mesurar el volum del soroll amb un sonòmetre digital i, tot i que dos dies diferents van constatar que superaven els decibels permesos per la normativa, la magistrada conclou que els mesuratges no es poden tenir en compte perquè no es van fer correctament. També exposa que els altres veïns de l’edifici van assegurar que no sentien música a casa seva i que no tenien problemes per dormir. “Les mesures no es van ajustar a la normativa aplicable”, argumenta la magistrada, que detalla que “no consta” que es respectessin les posicions de mesura, les calibracions necessàries, ni que es fessin els càlculs per corregir el so “residual o de fons”. A més, la sentència també recull que una empresa especialitzada, contractada pels acusats, va fer proves similars el març del 2016 i cap de les lectures va concloure que se superessin els límits fixats per l’ordenança.

La resolució judicial també exposa que al judici van declarar diversos veïns, alguns d’ells que viuen immediatament a sobre del local -els denunciants viuen en un segon- i tots ells van negar que hi hagués hagut problemes per sorolls.

Més continguts de