Banyoles, capital del foc i de la pólvora

La ciutat acollirà del 18 al 20 de juliol la quarta edició de la fira del món del foc

Més de trenta activitats en un cap de setmana convertiran Banyoles en la capital catalana del foc. La IV Fira del Món del Foc esdevindrà el punt de trobada d’un col·lectiu que engloba més de 40.000 persones. L’organitza Gàrgoles de Foc i la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, amb l’Ajuntament de Banyoles i el suport de la Generalitat i la Diputació de Girona.

Fa deu anys, coincidint amb la Capitalitat de la Cultura Catalana, Banyoles ja va acollir un esdeveniment similar, la I Fira del Foc de Catalunya. Enguany la Fira del Món del Foc convocarà el món de la cultura popular amb l’ús de pirotècnica dels Països Catalans. Més informació a www.firadelmondelfoc.cat.

Divendres 18

21 h PRESENTACIÓ DE LA FIRA DEL MÓN DEL FOC. Lloc: Fundació Lluís Coromina - Espai Eat Art.

22 h TRONADA. Lloc: Can Castanyer.

23.30 h CARRETILLADA. Lloc: Can Castanyer.

00 h CERCAVILA POPULAR.Amb la Colla Gegantera de Banyoles, els Xàldiga de Manresa i la Xaranga Banda Patilla de Barcelona. Recorregut: Can Castanyer, c. Sant Benet, c. Teresa Jornet, c. Navata, plaça d’en Ges, c. Sant Martirià, plaça dels Estudis, c. del Canat, plaça dels Turers, c. Doctor Hysern, passeig Indústria, c. Àngel Guimerà, plaça Major, c. Girona, c. Migdia i plaça de Perpinyà.

01.30 h PREGÓ I INICI DE LA NIT DE FOC. Seguidament punxadiscos amb Comitè de DJs. Lloc: Plaça Perpinyà. Col·laboren: Agrupació de Barraques de Banyoles i El Vol del Pollastre.

Dissabte 19

9 h MATINES. Barris: Sant Pere, Can Puig, La Farga i Vila Olímpica.

10 h OBERTURA DE LA FIRA ARTESANA. Lloc: Plaça Major.

10 h OBERTURA DE LA FIRA TEMÀTICA. Lloc: Pavelló de la Draga.

11 h ACTES DE LA CATALUNYA DEL NORD. De Bao, a prop de Perpinyà, l’entitat Aire Nou participa a la Fira per reivindicar que són part de la cultura catalana.

De 10 a 12 h PLANTADA DE BÈSTIES. Lloc: Plaça de la Muralla.

12 h RUA DE BÈSTIES INFANTILS. Inici: Plaça de la Muralla. Recorregut: C. Pia Almoina, c. Major, plaça Major, c. Àngel Guimerà, avinguda dels Països Catalans, plaça dels Turers, c. Mossèn Jacint Verdaguer, c. Abat Vallespirans i plaça de les Rodes.

17 h RUA DE BANDES DE PERCUSSIÓ. Inici: Can Castanyer. Recorregut: c. Sant Benet, c. Teresa Jornet, c. Navata, plaça d’en Ges, c. Sant Martirià, c. del Mercadal, c. Santa Maria, c. de l’Església, plaça del Teatre, c. Porta del Forn i Muralla.

18.30 h RUA DE BÈSTIES I ENCESA DE LLUÏMENT. Inici: Plaça de la Muralla. Recorregut: Carrer de la Pia Almoina, c. Major, plaça Major, c. Àngel Guimerà, avinguda Països Catalans, plaça dels Turers, c. Mossèn Jacint Verdaguer, c. Abat Vallespirans i plaça de les Rodes.

20 h CORREFOC INFANTIL. Inici: Plaça de les Rodes. Recorregut: c. Abat Vallespirans, c. Mossèn Jacint Verdaguer, plaça dels Turers, c. del Canat, c. dels Valls, plaça Santa Maria, c. de l’Església, plaça del Teatre, c. Porta del Forn i Muralla.

21.30 h BANYOLES I EL FOC. Espectacle de format únic sobre la relació de Banyoles amb les seves associacions de cultura popular. Lloc: Plaça de la Muralla. Participen: Colla Castellera Esperxats del Pla de l’Estany, Colla Sardanista Banyoles i Gàrgoles de Foc.

23.30 h CORREFOC. Inici: Can Castanyer. Recorregut 1: Tradicional. c. del Canat, c. de la Llibertat i Draga. Recorregut 2: c. Sant Benet, c. del Canat, c. Sant Martirià, carretera de Figueres i Draga.

00.15 h ENCESA FINAL DE CORREFOC. La colla amfitriona i les convidades encenen una carreta, en homenatge a les convidades. Lloc: parc de la Draga. Participa: Coordinadora de Diables de Barcelona.

00.30 h CASTELL DE FOCS TRADICIONAL. Lloc: Passarel·la del Parc de la Draga.

01:00-04:00h CONCERT AMB ASPENCAT I GERMÀ NEGRE. Lloc: Parc de la Draga

Diumenge 20

10 h TRABUCAIRES.

11 h VERSOTS - BALL DE SANT MIQUEL. Lloc: Plaça de les Rodes.

12 h PATUM INFANTIL. Mostra de la Patum Infantil de Berga. Lloc: Plaça de les Rodes.

13 h CERCAVILA I VERMUT. Inici: Plaça de les Rodes. Recorregut: c. Abat Vallespirans, c. Mossèn Jacint Verdaguer, plaça dels Turers, c. Porta dels Turers, plaça Major, c. del Mercadal, c. Santa Maria, plaça de Santa Maria, c. dels Valls, c. Sant Benet i Can Castanyer. Participen: La Patum infantil i la Colla Gegantera de Banyoles.

14 h ‘MASCLETÀ’ FINAL. Composició típica del País Valencià estesa a altres festes.

Lloc: Can Castanyer.

Més continguts de

El + vist

El + comentat