Inicien els tràmits per desnonar el Salvadora Catà de Girona, ocupat des del 2015

L'Ateneu demana al propietari, BuildingCenter, que s'assegui a negociar un acord

L'Ateneu Salvadora Catà de Girona podria tenir els dies comptats. L'entitat ha informat que BuildingCenter, una societat immobiliària de CaixaBank, ha presentat una demanda de desnonament al jutjat de primera instància 1 de Girona, que l'ha acceptat a tràmit. L'espai, que era una antiga sucursal bancària i està situat a la plaça Josep Pla, es va ocupar l'1 de maig del 2015. Els col·lectius que l'integren han denunciat que BuildingCenter ha pres la decisió "de manera unilateral" i "sense comunicació prèvia", i han reclamat que s'assegui a negociar un acord per evitar que els facin fora.  

Després de l'ocupació del 2015, les entitats que autogestionen el Salvadora Catà van firmar un contracte de cessió d'ús amb els propietaris, BuildingCenter, que va finalitzar el maig del 2018. L'any passat membres de l'Ateneu van intentar posar-se en contacte amb responsables de la societat immobiliària, però no van obtenir resposta. I fa dues setmanes van rebre la demanda de desnonament, que respondran els pròxims dies. Després d'aquest tràmit, el jutjat assenyalarà una data per celebrar el judici. 

"Estan incomplint la promesa que havia mantingut l’entitat immobiliària d’oferir acords d’arrendament social o fins i tot una opció de compra un cop finalitzat el termini del contracte de cessió d’ús acordat", han denunciat les associacions del Salvadora Catà en un comunicat. A l'escrit, també critiquen CaixaBank, a qui acusen d'haver "incomplert el pacte mantingut" i de "prioritzar la seva activitat econòmica abusiva per sobre dels interessos socials".

Per aquests motius han engegat una campanya "de denúncia pública" contra "l'ànim especulador" de l'entitat bancària i reclamen el suport de "tots els col·lectius, entitats i veïns de Girona" per evitar el desnonament. L'Ateneu Salvadora Catà està format per vuit col·lectius com ara la Malapècora, Endavant Nord-Oriental, Diversa o el CDR Girona.  

El + vist

El + comentat