'Canal Ajuntament' celebra el segon aniversari i ja dóna servei a una trentena de municipis

El portal informatiu és fruit de la posada en pràctica d'un treball de postgrau de la UOC i l'ACN

La web de serveis periodístics als ajuntaments Canalajuntament.cat celebra aquest juliol el segon aniversari. El projecte es va gestar el 2011 en el marc de la primera edició del postgrau en Producció periodística multimèdia de la UOC i l'ACN. Concretament, va ser el treball final de postgrau del llagosterenc Marc Sureda. Després d'una fase pilot d'un any, Canal Ajuntament supera els 3.500 usuaris registrats, la majoria alcaldes, regidors, tècnics municipals i periodistes, que reben cada setmana un butlletí per correu electrònic amb totes les notícies i notes de premsa relacionades amb els ajuntaments de Catalunya. La web té 2.500 visites diàries i 5.000 seguidors a Twitter.

Servei de redacció de notes de premsa a baix cost

En aquests dos anys s'han publicat 5.300 notes de premsa i unes 5.000 notícies relacionades amb l'actualitat municipal dels ajuntaments catalans. L'objectiu principal de Canal Ajuntament és fer visibles les actuacions dels 947 municipis de Catalunya i convertir-se en un punt de trobada per a l'intercanvi d'experiències entre els responsables polítics i els tècnics municipals.

Canal Ajuntament consta en l'actualitat amb una trentena de municipis subscrits i ofereix serveis com ara la publicació íntegra de les notes de premsa i la seva dinamització a les xarxes socials i la redacció de notes premsa per a municipis petits. Precisament una de les novetats que incorpora la web és el que els seus responsables anomenen Factoria de Notes de Premsa. Es tracta d'un servei de redacció de notes de premsa de baix cost a través d'un qüestionari en línia a disposició dels ajuntaments de menys de 5.000 habitants.

El portal

Pel que fa al portal, es divideix en diverses seccions on es publiquen totes les informacions, com ara notes de premsa, notícies o entrevistes. També incorpora un mapa 2.0 dels ajuntaments de Catalunya que permet consultar els comptes oficials de Twitter i Facebook dels consistoris. Els responsables del projecte treballen per actualitzar el mapa a curt termini amb els comptes d'altres xarxes socials com YouTube, Instagram o Pinterest.

També hi ha publicades 947 fitxes amb informació estadística, proporcionada per l'Idescat, de cada municipi català, i periòdicament es publiquen en suport audiovisual entrevistes a personatges relacionats amb el món municipalista, com ara alcaldes, regidors o presidents de les entitats municipalistes, entre altres.

Més continguts de

El + vist

El + comentat