S'estrena el primer Cicle de Joves Intèrprets de Girona

La Casa de Cultura acollirà tots els concerts els diumenges de juliol i són gratuïts

El Cicle de Joves Intèrprets es posa en marxa aquest diumenge, 2 de juliol. El nou certamen és una oportunitat perquè els joves artistes puguin mostrar el seu talent i és organitzat per la Casa de Cultura i Fila6, amb el suport del Girona Jazz Festival. Vernau Mier Trio, Maria Lamata Quartet, Apel·les Carod Quartet, i Joan Fort i Rita Payés són els joves artistes seleccionats. Tots els concerts són gratuïts i se celebraran els diumenges de juliol a la Casa de Cultura de Girona a les 20.00. 

Vernau Mier Trio

Vernau Mier (1994, Girona) és un jove saxofonista i compositor que hem tingut l'oportunitat de sentir a l'Auditori Josep Viader. El 2014 ens va presentar el seu disc debut, 'Nebuloses d'Azmiut', i el mes d'octubre passat vam poder sentir el que serà el seu nou disc, 'Frisson sextet'. Ara ens presenta un trio inèdit amb dues de les figures més reconegudes del panorama jazzístic nacional, Joan Monné (piano) i Martín Leiton (contrabaix).

Maria Lamata Quartet

Maria Lamata presenta el seu primer àlbum, 'Ets un desastre', a Girona amb formació de quartet –bateria, baix elèctric i teclats– per oferir un concert fresc en què s'interpretaran les cançons de l'àlbum i també algunes de creades després. El concert transcorrerà pel jazz, el pop i el soul i per unes lletres de temàtica molt humana en català i anglès, totes originals de la intèrpret.

Apel·les Carod Quartet

El violinista Apel·les Carod presenta la seva música més recent amb un nou quartet format per Andreu Pitarch (bateria), Pedro Campos (contrabaix), Toni Saigi (piano) i Apel·les Carod (violí), destacats joves musics de l'escena jazzística del país. Carod poua de diversos llenguatges jazzístics contemporanis i va a la recerca d'una veu pròpia i sincera, que es reflecteix en una música climàtica i colorista.

Joan Fort i Rita Payés

Joan Fort i Rita Payés es van conèixer a Barcelona l'estiu del 2015, ciutat on els dos cursen els seus estudis de música. A mesura que es coneixen i comencen a tocar junts, decideixen formar un duo en què deixen ben clara la seva passió en comú pels estàndards de jazz. L'objectiu d'aquests dos joves músics de 17 i 19 anys és experimentar amb aquest format tan exigent i meravellós com és el duo i així donar vida a les cançons populars americanes.