ART

Creacions de 32 artistes s’exposen en plena natura a les Gavarres

En plena natura, al massís de les Gavarres, el 6 d’abril s’hi van instal·lar un total de 16 intervencions artístiques efímeres que es podran visitar fins que el pas del temps les acabi esborrant o malmetent. La iniciativa s’emmarca en el Festival Internacional Art i Gavarres, que aquest any celebra la segona edició amb la participació de 32 artistes de 8 països diferents. Les obres estan siruades en espais naturals dels municipis de Girona, Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera i Romanyà de la Selva.

Impulsat pel Consorci de les Gavarres, l’Ajuntament de Girona i el Bòlit Centre d’Art Contemporani, el festival parteix de la idea que l’art “pot ser una eina que ajudi a reflexionar i a canviar la nostra mirada sobre el paisatge, relacionant l’art i la natura per donar a conèixer el massís de les Gavarres i contribuir al desenvolupament local dels municipis que envolten aquest espai natural”. En aquest tipus d’expressió artística, conegut com a land art, els artistes treballen amb els materials del lloc instal·len les seves creacions.

El programa d’aquesta segona edició del festival inclou 10 activitats paral·leles, com ara les performances que farà el dissabte 13 d’abril la poetessa i artista Ester Xargay a Llagostera, o la del Col·lectiu Vibra el mateix dia a Romanyà de la Selva. Una altra de les activitats programades és l’acció artística a la Font d’en Pericot el dia 16 de juny, a càrrec de F. Sidera, Narcís Sancho i Torrent Pagès. Entre els artistes que participaran en la segona edició del Festival Art i Gavarres també hi ha Pep Aymerich, Helena Hunter, Ester Baulida, Aleix Gorgorió, Pedro Marzorati, Mar Serinyà, René Meller, Júlia Mata o Mònica Aguilera.

La programació i la ubicació de les obres es pot consultar al web artigavarres.cat.

Més continguts de

El + vist

El + comentat