Detecten indicis d’irregularitats en la gestió d’Agissa

Els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter encarregaran dos informes per comprovar si se’n deriven responsabilitats judicials

L'ombra de la sospita sobre la gestió de l'empresa mitxa Agissa cada dia es fa més gran. Ahir els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter van presentar un informe tècnic que analitza l'auditoria que es va fer el 2014 a l'empresa que gestiona l'aigua dels tres municipis. Un document que recull una sèrie " d'indicis d'irregularitats", segons va destacar el president del consell d'administració i regidor de Salt, Àlex Barceló.

En total, hi ha una vintena de punts que volen "estudiar amb profunditat" però sobretot hi ha dos àmbits que miraran amb lupa: el laboratori de Montfullà i els serveis que donava Agissa a d'altres empreses. Per posar negre sobre blanc han encarregat uns nous informes als juristes de l'ajuntament de Girona i si finalment conclouen que s'han fet pràctiques i·legals, estudiaran les " responsabilitats judicials" que se'n podrien derivar.

"El contracte amb Agissa acaba el 2020 i volem recuperar el servei en les millors condicions", ha puntualitzat Barceló. Agissa és una empresa mitxa i està formada en un 80% per la privada Girona SA i el 20% restant pertany als tres consistoris.

Laboratori sobredimensionat

Un dels aspectes que analitzaran és el laboratori d'anàlisi d'aigües que Agissa té a la planta de tractament de Montfullà. Segons el regidor de Salt, cal comprovar si la dimensió de les instal·lacions "és realment necessària" i estudiar també els serveis que donaven a tercers, ja que les inversions i les nòmines van a càrrec d'Agissa. De fet, els ajuntaments volen estudiar tots els contractes que es van signar amb altres empreses, perquè amb algunes " tenen socis comuns", en referència als tractes amb Aigües de Blanes, on Girona SA té el 49% del capital.

L’investigat ho nega tot

L’exconseller delegat d’Agissa i actual conseller d’Aigües de Blanes, Narcís Piferrer, va negar les acusacions d’irregularitats. Va recordar que els ajuntaments van avalar la construcció del laboratori i que els beneficis són per l’empresa mitxa. Els jutjats de Girona i de Blanes investiguen des de fa temps Agissa i Aigües de Blanes perquè, presumptament, haurien utilitzat la part pública per beneficiar la privada.

El + vist

El + comentat