Detenen el regidor de Figueres acusat de gravar a uns lavabos després d'escorcollar el seu domicili

Els Mossos han entrat a l'habitatge per inspeccionar el seu ordinador i haurien descobert material compromès, en la investigació que va suposar que el PP el suspengués d'afiliació

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí el regidor de l'Ajuntament de Figueres Diego Borrego després d'escorcollar el seu domicili, en el marc de la investigació per una gravació als lavabos de l'estació de l'AVE de Girona i que va suposar que el PP el suspengués d'afiliació. Els agents han entrat a l'habitatge de Borrego, a Figueres, complint una demanda del jutjat que porta el cas de la gravació, per inspeccionar el contingut del seu ordinador i fer un buidatge dels arxius.

En l'escorcoll, els Mossos haurien descobert material compromès i per això s'han emportat Borrego detingut a la comissaria. Fonts policials no han aclarit quin delicte se li imputa, tot i que el cas l'ha assumit l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos de Girona. El PP va suspendre cautelarment d'afiliació Borrego després que el maig passat transcendís que està essent investigat per haver enregistrat amb el mòbil un home, mentre feia les seves necessitats, als lavabos de l'estació de l'AVE de Girona. Després que el PP prohibís que actués "en nom i representació" del partit, des del juny Borrego és regidor no adscrit de l'Ajuntament de Figueres.

Els fets als quals fa referència el cas es remunten al dijous 11 de maig. Aquella tarda, un home que feia les seves necessitats a un lavabo de l'estació de l'AVE de Girona va denunciar que Diego Borrego l'estava gravant amb el mòbil. L'usuari va dir que havia descobert el regidor -que aleshores formava part del PP- quan el filmava des del vàter del costat. L'home va sortir del lavabo, va alertar el vigilant de seguretat i va denunciar els fets als Mossos. Aquell dia Borrego va poder tornar a casa, però l'endemà va ser citat perquè anés a declarar a comissaria en qualitat d'investigat. El regidor va assegurar llavors que tot es devia a un malentès.

El PPC suspèn d'afiliació un regidor de Figueres acusat de gravar als lavabos de l'estació del TAV de Girona

Segons va declarar, mentre es trobava al lavabo amb el mòbil a les mans, l'aparell li va caure a terra. I quan es va ajupir per recollir-lo, l'altre usuari es va pensar que l'estava gravant. El regidor, aleshores, va entregar el mòbil als Mossos perquè en fessin el buidatge.

Expedient informatiu del PP

Arran d'aquests fets, el PP va suspendre Borrego d'afiliació. També va encomanar al comitè de drets i garanties del partit que li obrís un expedient informatiu en relació amb els fets. A més, en el ple municipal del juny de l'Ajuntament de Figueres, el regidor es va veure forçat a passar al grup mixt. Borrego, que fins llavors havia estat el número 2 del PP a la ciutat, ho va fer a contracor i criticant que no se li respectava la presumpció d'innocència.

El cas de la gravació al lavabo de l'estació va anar a parar a mans del jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Figueres. En el marc d'aquesta investigació, el jutjat va emetre un exhort demanant que s'entrés a casa del regidor i se li buidés l'ordinador, per comprovar si hi podia haver arxius compromesos.

Qui s'ha encarregat d'executar l'exhort ha sigut el jutjat número 5 de Figueres. Aquest matí, cap a dos quarts de deu, la secretària judicial s'ha personat al domicili de Borrego. L'acompanyaven uns agents dels Mossos, que s'han encarregat d'analitzar l'ordinador del regidor. Hauria sigut aleshores quan els Mossos haurien descobert material compromès. Per això han detingut Borrego i se l'han endut a la comissaria de Figueres.

El + vist

El + comentat