Deu anys per desdoblar poc més de tres quilòmetres de la N-II entre Medinyà i Orriols

El secretari d'estat d'Infraestructures promet inversions “abundants” per als trams inacabats

Deu anys després de començar les obres de desdoblament, el ministeri de Foment ha inaugurat aquest matí el tram de 3,3 quilòmetres de la N-II entre Medinyà i Orriols. “És el principi de la continuïtat de les inversions en aquest corredor”, ha anunciat el secretari d’estat d’Infraestructures, Pedro Saura, que també ha promès “inversions abuntants” per acabar de desdoblar la carretera. Una promesa que se suma a les que han fet durant més de vint anys fins a vuit ministres de Foment, que s’han compromès a millorar la infraestructura i a donar resposta a una de les demandes més reivindicades pel territori.

Les obres per desdoblar el tram entre Medinyà i Orriols van començar el 2009 però, un any després, es van paralitzar a conseqüència de la retallada en infraestructures que va aplicar el llavors ministre socialista José Blanco. Durant cinc anys tota la zona va quedar empantanegada fins que el 2015 el PP va reprendre les obres, però modificant el projecte. I una dècada després ha entrat en funcionament després d’una inversió de 16 milions d’euros.

Pel que fa al desdoblament de la resta de la infraestructura, Saura ha recalcat que al gener l’Estat va licitar els treballs entre Tordera i Maçanet -amb una inversió de 27 milions d’euros-, però no ha especificat les partides que s’ha compromès a destinar per acabar els trams pendents. Ara bé, ha reconegut que, un cop finalitzi la concessió de l’AP-7, es reconfigurarà la xarxa viària i caldrà fer un estudi per determinar com s’articulen les connexions. 

L’alcalde de Vilademuls, Àlex Terés, ha celebrat la finalització de les obres, però ha criticat la lentitud de l’execució. “Si dividim 3,3 quilòmetres en deu anys, s’ha avançat 300 metres l’any”, ha lamentat després de recordar “totes les persones i veïns que han perdut la vida o han tingut accidents en aquest tram de carretera“. 

El + vist

El + comentat