COMUNICACIONS

Dilluns s’estrenen tres noves línies de bus transfrontereres

El director de Transports i Mobilitat, David Saldoni, va anunciar ahir la posada en marxa, a partir d’aquest dillluns, de tres línies de bus transfrontereres: la C3 (que unirà Figueres, la Jonquera, els Límits, el Pertús i el Voló), la C4 (que connectarà Figueres, Maçanet de Cabrenys, Costoja i Sant Llorenç de Cerdans) i la C5 (de connexió entre Camprodon, Molló, Prats de Molló i la Presta). Aquestes tres línies de connexió formen part del projecte ConnECT, impulsat per crear noves rutes d’autobús i afavorir la mobilitat i la interconnexió entre municipis, regions i veïnatge a les dues bandes de la frontera. L’operador encarregat de fer les connexions transfronteres entre la Catalunya Nord i les comarques gironines, amb la possibilitat de fer la connexió fins a Perpinyà, serà el grup gironí TEISA.

“Aquest projecte dona servei a moltes persones que mentalment i idiomàticament ja no senten l’existència de la frontera, que, amb tot, físicament segueix sent-hi -va explicar Saldoni-. Les administracions hem de superar les dificultats per facilitar la vida de les persones”. El director gerent de TEISA, Àlex Gilabert, considera que aquest projecte és una “nova aposta pel territori” i assegura que fins ara la connexió regional en autocar transfronterer entre Catalunya i França era “inexistent”.

En el marc del projecte ConnECT, l’1 de setembre es van posar en funcionament les línies d’autobús C1 (de Portè a Puigcerdà i Montlluís) i la C2 (que connecta Formiguera, Puigcerdà i Er).

El + vist

El + comentat