ESCENA

El FITAG incorpora el teatre-dansa i el teatre gestual

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) incorporarà el teatre gestual contemporani i el teatre-dansa en l’edició d’aquest any, que arrencarà el dia 27 d’agost i durarà fins al 31 d’agost. El director del festival, Martí Peraferrer, explica que en aquesta nova edició el festival es vol centrar en els “corrents més moderns” del teatre amateur. El gènere del teatre-dansa el representaran quatre companyies de l’Europa de l’Est (Ucraïna, Geòrgia, Romania i Rússia), que concentraran els seus espectacles al Centre Cultural La Mercè de Girona. A més, el festival els ha encarregat un espectacle conjunt que faran al pati de la Casa de Cultura. Peraferrer destaca la importància d’aquest gènere teatral en què els actors “no parlen, només ballen”, i és a través de la dansa que “expliquen històries”.

El FITAG ha programat també en aquesta edició dues coproduccions internacionals. La primera, que de fet serà l’espectacle inaugural, la dirigeix la brasilera Carolina Correa i comptarà amb actors de diferents països, que treballaran colze a colze amb els catalans seleccionats en un càsting. La segona de les coproduccions del festival ha unit Israel amb Catalunya.

També actuaran al FITAG companyies de l’Argentina, el Brasil, Colòmbia, Itàlia i Xile. Aquest últim és el país convidat aquest any.

Com a novetat, hi haurà tres funcions a les 12 del migdia a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura. Per al públic infantil s’ha programat una sessió el dissabte 31 d’agost.