SEGURETAT LABORAL

Investiguen l’empresa en què va morir un operari sense contracte

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos constructors de Lloret de Mar (Selva) per tenir operaris sense contracte i no complir la normativa de seguretat a les obres. La policia va començar a investigar-los després que un dels seus treballadors morís després de caure daltabaix d’una teulada. La víctima no tenia contracte ni tampoc estava donada d’alta a la Seguretat Social. I a més, quan els serveis d’emergències van arribar al lloc, com a mínim tres treballadors més -que també estaven en situació irregular- van fugir del lloc.

Després de comprovar que les irregularitats es repetien en altres obres que feia l’empresa, els Mossos van detenir divendres els dos constructors per un delicte contra els drets dels treballadors. Es tracta d’un búlgar i un uruguaià de 42 i 51 anys que viuen a Lloret de Mar. Un d’ells té antecedents policials. Després de declarar a comissaria, van quedar en llibertat provisional i s’hauran de presentar davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes quan hi siguin citats a declarar.

L’accident laboral mortal va tenir lloc el 7 de maig a Lloret de Mar. L’operari, que treballava en una obra, va caure daltabaix d’una teulada, a una altura de nou metres. Els serveis d’emergència no van poder fer res per salvar-li la vida. La víctima, un home rus de 51 anys, era veí de Lloret.

Altres treballadors van fugir

Arran de l’accident, els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació i van descobrir que la víctima no havia signat cap contracte ni tampoc estava donat d’alta a la Seguretat Social. A més, la policia també va saber que, quan els serveis d’emergències van arribar al lloc de l’accident, els treballadors que eren a l’obra van fugir. Quan els agents van inspeccionar l’obra, van descobrir que els treballs a l’edifici es feien sense les mesures de seguretat que marca la llei. No s’hi havien instal·lat les estructures que calia, ni els elements de seguretat, ni els treballadors disposaven de l’equip que han de portar al damunt en aquests casos.

Els Mossos van investigar l’empresa i van veure que aquesta situació es reproduïa en altres obres que els dos constructors estaven fent.

El + vist

El + comentat