Josep Pastells s'endú el Ciutat de Mollerussa amb una sàtira de les condicions laborals dels periodistes

Josep Pastells, periodista i escriptor de Girona, és el guanyador de la 26a edició del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa amb l’obra La síndrome de Pèlach Canyes, una sàtira sobre la degradació del món laboral a partir de l’experiència d’un periodista obligat a treballar per a un empresari sense escrúpols. “Una novel·la fresca, àgil i ben escrita que també ens fa una reflexió sobre el paper del periodisme quan s’ha de vendre als interessos dels poderosos”, segons Josep Borrell, president del jurat.

Un periodista que escriu novel·les

El guanyador dels 5.000 euros amb què està dotat aquest premi que concedeix l’Ajuntament de Mollerussa i al qual han concursat 43originals, ha publicat 10 llibres de narrativa i ha obtingut el Marian Vayreda amb Vida i Miracles d’Odell Kraus,el Just Manuel Casero amb Pell de cilici i el Vall d’Albaida de literatura eròtica amb Vides lascives. Actualment col·labora amb mitjans com el diari Ara i el setmanari Sermos Galiza així com també a les revistes Girones, GironaCultura i Revista de Girona.

El món rural

Pel que fa a l’accèssit dotat amb 1.000 euros, el jurat ha decidit enguany lliurar-lo a Susagna Aluja (1972), filla de Belianes tot i que resident a Barcelona, per l’obra Tres guineus, una novel·la dramàtica ambientada al món rural, “una història de persones que viuen en un ambient que no els hi pertoca”, explica Borrell, que en destaca “que els personatges estan molt ben perfilats”.

A banda del president Josep Borrell i Figuera, el jurat està format pels escriptors Pep Coll, Ramon Rubinat i Albert Villaró i la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé. Cal recordar també que l’obra guanyadora d’aquest premi serà publicada en la seva primera edició per Pagès Editors.

Estrena d''Un vol de coloms'

El veredicte es va donar a conèixer en un acte literari que va tenir lloc a la Sala de Ball del Teatre L’Amistat i que va ser conduit per l’actriu Mercè Arànega. En el transcurs de la vetllada, la companyia Teatre de Butxaca va estrenar l’obra breu Un vol de coloms,de Manuel Molins, que compta amb l’acompanyament musical del pianista i compositor, David Pradas.

Més continguts de