L'Àmfora, de Sant Pere Pescador, escollit el millor càmping de platja d'Europa

Més de 30.000 places de càmpings de Girona reben la màxima qualificació de les guies europees

Els càmpings de les comarques gironines han rebut en el marc de la fira Vakantiebeurs que se celebra aquests dies a Utrecht (Holanda) importants reconeixements internacionals que avalen la gran qualitat de les instal·lacions.

D'una banda, el càmping L'Àmfora de Sant Pere Pescador ha estat premiat com a millor càmping de platja per la prestigiosa guia britànica Alan Rogers que recull més de 2.500 càmpings europeus. A l'estat espanyol només hi ha hagut dos establiments que han obtingut un guardó de la guia britànica (l'altre és a Navarra, que ha estat escollit com a millor càmping de natura) i a tot Europa n'hi ha hagut nou. L'Àmfora és un càmping emblemàtic, amb 891 parcel·les a primera línia de mar i 140 bungalous. Es va obrir l'any 1986 i està gestionat en família des de fa tres generacions.

De l'altra, més de 30.000 places de càmping de les comarques gironines (una quarta part de totes les places dels establiments que aplega l'Associació de Càmpings de Girona) han rebut, també en el marc de la fira d'Utrecht, la màxima distinció que concedeixen les guies europees del sector i que atorguen una categoria de cinc estrelles. Es tracta del TopCamping, que reconeix la qualitat dels establiments i que concedeix el club d'automobilistes ANWB (una influent associació holandesa amb 4,3 milions de socis).

El TopCamping l'han rebut aquest 2018 a les comarques gironines els càmpings Les Medes, de l'Estartit; La Ballena Alegre, Las Dunas, L'Àmfora i Aquarius, de Sant Pere Pescador; El Delfín Verde, de Torroella de Montgrí, i Sandaya Cypsela Resort, de Pals. A l'estat espanyol han rebut aquest reconeixement 20 establiments, i a tot Europa, 180.

El president de l' Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, que s'ha desplaçat a Utrecht, destaca la importància d'aquests premis, que "contribueixen a projectar la imatge de qualitat de la nostra destinació". Segons Gotanegra, el fet de tenir el millor càmping de platja posiciona les comarques gironines com una de les grans destinacions de càmping preferides pels clients holandesos.

El TopCamping, un prestigiós guardó que situa els càmpings premiats entre els millors d'Europa, es basa en l'opinió dels inspectors i dels clients dels països d'origen. És un dels reconeixements més importants d'Europa i suposa la qualificació de cinc estrelles (la màxima puntuació) als càmpings que compten amb les millors instal·lacions, oferta complementària i serveis.

Les distincions rebudes a Utrecht reafirmen que els càmpings de les comarques gironines són un referent pel que fa a destinació turística d'alta qualitat. La majoria dels clients són estrangers, sobretot holandesos i alemanys, d'on provenen aquests premis. El reconeixement queda reflectit en la guia de viatges que edita l'ANWB, que és un referent important per als campistes holandesos.

La fira Vakantiebeurs d'Utrecht, que se celebra del 9 al 14 de gener, és una de les principals del sector, compta amb 1.300 expositors i es preveu que rebi més de 117.000 visitants. Hi participen, a més de l'Associació de Càmpings, una quarantena d'establiments gironins. En aquesta fira hi ha les últimes novetats, innovacions i tendències del sector i s'hi apleguen els millors professionals i empreses del sector.

Els càmpings gironins també rebran importants guardons atorgats, en aquest cas, per l'associació d'automobilistes ADAC (la que té més socis d'Alemanya, amb més de 19 milions) i en el marc del CMT de Stuttgart (Alemanya), la fira especialitzada del sector, de les més importants d'Europa, que se celebrarà del 13 al 21 de gener. El CMT rep 240.000 visitants anuals i té gairebé 2.000 expositors d'un centenar de països i regions.

Importants inversions

Els càmpings de les comarques gironines continuen impulsant inversions de gran relleu per mantenir al dia les instal·lacions d'acord amb la demanda dels clients, fins i tot en època de crisi, i aconseguir atreure cada cop més turisme de qualitat.

En els últims quatre anys han invertit 70,5 milions d'euros per consolidar-se com a grans parcs de vacances i com a oferta turística capdavantera. La temporada passada els establiments que engloba l'Associació de Càmpings de Girona van invertir al voltant dels 25 milions d'euros (un 47% més que el 2016) en reformes i millores de les instal·lacions per mantenir-les al dia i donar resposta a la demanda dels clients. El sector genera 8 milions i mig de pernoctacions l'any i és un dels que creen més ocupació a l'estiu, amb uns 6.500 treballadors, una xifra que s'ha incrementat els últims anys.

L'Associació de Càmpings de les comarques de Girona és la més antiga d'Espanya, compta amb 77 associats (més del 80% dels càmpings de les comarques de Girona) i ofereix 119.308 places d'allotjament. El total de places d'allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa el sector com la primera oferta turística regulada.

Més continguts de

El + vist

El + comentat