SETMANA SANTA

Llagostera reviu l’època romana

El nucli antic de Llagostera transformarà els seus carrers per convertir-se en un autèntic campament d’època romana, on es podrà veure un mercat artesanal custodiat pels manaies de la població. El municipi acollirà aquest diumenge la novena edició del Mercat Romà amb un seguit d’activitats per a tota la família que es duran a terme al llarg de tot el dia.

Gladiadors i tallers d’art romà

La programació començarà després de la Missa del Ram amb les primeres visites al campanar a càrrec del Grup Excursionista Bell Matí. A partir de les 10.45 hores s’iniciaran les activitats programades: lluites escenificades de gladiadors a càrrec de la companyia d’espectacles Drakonia, danses del ventre, espectacles i tallers de circ, passejades amb ponis per als més petits, atraccions i tallers d’art romà, exposicions d’aus rapinyaires i una exhibició i un taller de tir amb arc al Paratge Vall Llobera, entre d’altres.

Tots els espectacles es faran a la plaça del Castell -situada a la part alta de la població- excepte algunes activitats itinerants, com la cercavila musical Festinamus, l’espectacle La Cavalleria d’Escipió i la desfilada de manaies. “Abans es feia a la zona esportiva perquè el nucli antic estava tot en obres. Però no era el lloc més adequat, no acabava de lligar”, comenta el regidor de Cultura i Festes de la localitat, Josep Aliu.

El carrer dels oficis

El Mercat també inclourà un carrer, l’Olivereta, dedicat als oficis antics. Durant tot el dia una vintena d’artesans hi faran exhibicions i demostracions: des de bufadors de vidre o gent que treballa el cuir fins a ferrers i picapedrers.

La fira també s’aprofita per fer promoció dels bons restaurants que hi ha al municipi. Dins de la programació de Setmana Santa, l’Ajuntament de Llagostera, juntament amb l’Associació de Restaurants del municipi, organitza una nova edició de la Cuina dels Manaies, una campanya gastronòmica d’inspiració romana amb menús que inclouen plats de l’època i que es podran degustar fins al 3 d’abril. Hi participaran vuit restaurants del municipi (Can Cassoles, Ca la Maria, Els Tinars, Cal Degollat, Mas Roure, La Taverna d’en Pou, El Carril i Ca l’Artau), oferint menús per a totes les butxaques amb preus que oscil·laran entre els 21 i els 70 euros.

Un mercat que creix

El Mercat Romà de Llagostera va començar d’una manera molt modesta i ha anat creixent espectacularment durant els últims anys. “Cada vegada hi ve més gent: l’any passat unes 5.000 o 6.000 persones [el poble té uns 8.000 habitants]. És un mercat on abans hi havia molta artesania. Ara l’han fet atractiu per a totes les edats, la gent gran, la mainada, perquè tothom s’hi senti bé”.

Més continguts de

El + vist

El + comentat