Més de 200 persones donen la benviguda a Jami Matamala a l'aeroport de Girona

El senador electe lamenta que és una tornada "agredolça" perquè ha arribat sol

Al crit de "Puigdemont és el nostre president" i "Visca Catalunya lliure" més de 200 persones han rebut aquest matí el senador de JxCat i amic de Carles Puigdemont Jami Matamala, que ha arribat a dos quarts d'11 a l'aeroport de Girona procedent de Brussel·les.

Quan ha sortit per la porta de la terminal s'ha trobat més de dues-centes persones carregades amb estelades i cartells que l'han rebut amb aplaudiments i amb l'himne d''Els segadors'. Entre les persones que l'esperaven hi havia dirigents de JxCat com Laura Borràs, Gemma Geis i Jaume Alonso-Cuevillas; d'ERC com Montse Bassa, Anna Caula i Diana Riba, a més d'altres personalitats com l'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, i la dona de l'expresident, Marcela Topor.

Després d'abraçades i salutacions, el senador electe ha donat les gràcies a totes les persones que l'han rebut i que l'han ajudat, tot i que ha reconegut que és un "agraïment agredolç". "És agredolç perquè torno sol. Hauríem de tornar tots els exiliats, i tots els presos polítics haurien de sortir", ha proclamat als mitjans abans, de deixar clar que al Senat treballarà "per la llibertat i per conquerir la independència". "Visca Catalunya lliure!", ha cridat abans de continuar saludant els amics i familiars que se li acostaven.

Trobada amb Quim Torra

Després de reunir-se amb amics i familiars, Matamala s'ha dirigit a la seu de la Generalitat a Girona, on s'ha reunit amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i altres dirigents del partit. En declaracions als mitjans, el president ha donat la benvinguda "al primer dels nostres exiliats que ha tornat a casa" i ha reiterat que espera que aviat "tornin a casa tots els exiliats i presos polítics per seguir lluitant per la llibertat, la justícia i la independència de Catalunya". 

El president també ha tingut paraules d'agraïment per a Matamala perquè considera que "sempre" ha sigut "un suport fidel per a Puigdemont" i que "ho ha donat tot per ell". El gironí va marxar a Bèlgica amb Puigdemont, amb qui s'ha quedat durant l'últim any i mig. 

Torra, com havia fet al matí Matamala, ha reiterat que el senador electe treballarà a partir d'ara des del Senat per "la llibertat dels presos polítics i exiliats i per la independència". 

Més continguts de