Millo i Madrenas es reuniran el 24 de maig

El delegat deixa clar que "només" parlaran de projectes i no de les càrregues policials de l'1-O

El dijous 24 de maig. Aquesta és la data escollida pel delegat de l'Estat a Catalunya, Enric Millo, per reunir-se amb l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, després de setmanes de retrets mutus. Encara no s'ha acordat, però, on se celebrarà –si a la Subdelegació, l'Ajuntament o en un altre espai– ni l'ordre del dia de la trobada; perquè s'està acabant d'acordar entre els gabinets de les dues institucions.

Millo, però, ja ha avançat que "és una reunió de treball i no per discutir sobre idearis polítics" i que, per tant, "només es parlarà d'aquells temes que afecten projectes de l'Estat a Girona". Descarta així la petició de Madrenas d'incloure les conseqüències de les càrregues policials de l'1-O a l'ordre del dia. 

Pel que fa al canvi de nom de la plaça Constitució, que ara es diu plaça de l'U d'Octubre de 2017, Millo ha confirmat que està a l'espera del dictamen de l'Advocacia de l'Estat sobre el contingut de la placa –un text del professor de la UdG Xavier Antich que diu: "Només hi ha una cosa pitjor que l'oblit. No saber que s'oblida"–. I és que per al delegat aquesta frase resumeix el relat "d'una part" de la ciutadania i això "ofèn l'altra". 

L'estira-i-arronsa entre Madrenas i Millo van començar el 4 d'octubre, quan l'Ajuntament de Girona va trencar les relacions institucionals amb l'Estat, la Casa del Rei, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, després de les càrregues policials de l'1-O, que van deixar més d'un centenar de ferits a la ciutat. Des de llavors, les dues administracions no s'han reunit ni s'han trobat en cap acte públic, però han intercanviat retrets a través dels mitjans de comunicació. 

Més continguts de