Olot afronta una plaga "agressiva" d'una eruga invasora

L'insecte deixa els boixos sense fulles i preocupa especialment que estigui present en paratges naturals, com ara al Parc Nou, on hi ha exemplars centenaris d'aquests arbustos i l'afectació és del 80%

Olot ha intensificat els tractaments per afrontar una plaga "agressiva" de l' eruga defoliadora del boix ('Cydalima perspectalis') a diferents punts de la ciutat. És una espècie originària de l'Àsia que ja es va detectar fa uns tres anys a la capital garrotxina.

Fins ara estava sota control però aquest estiu s'ha reproduït ràpidament, especialment en espais naturals amb grans superfícies de boixos. L'insecte és molt vistós, de color verd i marró, i es menja les fulles d'aquest arbust amb poc temps i passa a tenir un color grisós. Per desplaçar-se d'arbust a arbust l'eruga fa una teranyina.

Un dels espais que preocupa i on ja s'està treballant és a la roureda monumental del Parc Nou, on hi ha una afectació del 80%. En aquest indret hi ha boixos de gran interès -fan més de 10 metres i són centenaris- que han quedat molt afectats.

"Confiem que tornaran a brotar però el que hem d'evitar és que pateixin nous atacs, perquè llavors sí que els boixos podrien morir", ha subratllat el regidor de Medi Ambient. Demà es reunirà una comissió amb tècnics del Parc Natural de la Zona Volcànica i la Generalitat per determinar el protocol d'actuacions.

El + vist

El + comentat