GASTRONOMIA
Comarques Gironines 21/11/2019

Orígens porta a Olot la cuina d’avantguarda i proximitat

Ara
2 min
Els nens tenen un espai a la Fira Orígens, amb tallers de cuina i tastos, entre altres activitats.

GironaLa vuitena edició de la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya Orígens reunirà més de 90 productors d’arreu del territori i reconeguts cuiners i cuineres al recinte Firal d’Olot durant el cap de setmana. És un esdeveniment enogastronòmic que, en paraules dels seus promotors, està guiat per “la confiança, la qualitat i la proximitat” dels productes.

L’Aula de Cuina comptarà un any més amb reconeguts professionals que destaquen per fer ús de productes de km 0 als seus establiments: Nandu Jubany (Can Jubany, Calldetenes) i Isabel i Jordi Juncà (Ca l’Enric, Vall de Bianya), Carme Picas (El Ginjoler, l’Hort del Rector, Sant Feliu de Guíxols) o Fina Puigdevall (Les Cols, Olot), entre d’altres.

L’Aula de Tast acollirà més d’una trentena de productes. Hi haurà tastos a cegues amb productes gironins a càrrec de Girona Excel·lent.

Els més petits podran gaudir d’activitats pensades especialment per a ells amb diversos tallers a l’Aula de Nens, gestionada per l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa. En aquest espai podran assaborir el paisatge de cuina volcànica, menjar-se la faràndula olotina de xocolata, tastar l’univers de La Fageda o elaborar un plat amb un cistell omplert al Mercat d’Olot. La fira també comptarà amb la Cúpula Poctefa, un espai pedagògic inflable que donarà a conèixer la venda de proximitat a través d’audiovisuals.

L’aposta femenina

Aquesta edició d’Orígens (www.firaorigens.cat) arriba amb una representació femenina molt destacada. Hi faran cap professionals reconegudes amb l’estrella Michelin, com Isabel Juncà i Fina Puigdevall. Entre les activitats en clau femenina hi ha la sessió titulada Dones al món rural: lideratge i emprenedoria agroalimentària.

En total, a l’espai firal hi haurà 59 estands que acolliran més de 90 productors que oferiran tastos a través de l’intercanvi de tiquets. El visitant també podrà comprar directament al productor.

Productors del Pirineu oriental i l’Arieja participaran a Orígens com a territori convidat. Ho faran sota el paraigua de Poctefa, un programa europeu de cooperació territorial per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer d’Espanya, França i Andorra. A la fira hi aportarà productors del territori i també una cúpula que inclou un espai pedagògic inflable per donar a conèixer la venda de proximitat.

Enguany se celebrarà també el 3r Concurs de Coques de Forner de Catalunya. El concurs comptarà amb dues categories, la de millor coca dolça i la de millor coca salada. El premi consistirà en un lot de 300 quilos d’És Farina de Girona per al guanyador de cada categoria. L’horari serà dissabte, de les 10 del matí a les 9 del vespre, i diumenge de les 10 del matí a les 8 del vespre.

stats