Deixen en llibertat amb càrrecs el veí de Palafrugell detingut per la protesta al restaurant on sopava Llarena

La Policia Nacional l'ha detingut aquest matí per un delicte d'atemptat a l'autoritat

La Policia Nacional ha deixat en llibertat amb càrrecs Carles Ruiz 'Xarli', un veí de Palafrugell que dissabte passat va protestar a les portes del restaurant Can Cou Cou de Mont-Ras (Baix Empordà), on estava sopant el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Aquest matí, cap a les dotze, agents de la Policia Nacional l'han detingut a Palafrugell i l'han traslladat a la comissaria de la Verneda, a Barcelona, on li han pres declaració. El seu advocat, David Aranda, ha explicat que Ruiz està acusat d'un delicte d'atemptat a l'autoritat i que s'ha acollit al seu dret a no declarar perquè no els han deixat veure l'atestat de la Policia.  

Aranda, a més, ha criticat la detenció del seu client perquè creu que "és una actuació totalment desproporcionada" perquè l'acte de protesta de dissabte "està emmarcat en la llibertat d'expressió".

El CDR de Palafrugell va informar dissabte a la nit que el jutge Llarena estava sopant en un restaurant de Mont-ras amb altres comensals, entre els quals el president del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz. Quan en van sortir es van trobar un grup de veïns que van escridassar el jutge al crit de "Benvingut a l'Empordà" o "Els carrers seran sempre nostres".

Com a mostra de solidaritat, els CDR han convocat dues concentracions: una al migdia davant de la comissaria de la Verneda de Barcelona i l'altra a les vuit del vespre davant de l'Ajuntament de Palafrugell.