Presenten una denúncia contra tres fàbriques del Gironès per contaminació ambiental

Volen aturar les emissions d'agents químics, pols, contaminants odorífers i sorolls

La Plataforma Ciutadana PROU de Sarrià de Ter, Naturalistes de Girona i Ecologistes en Acció han presentat una denúncia per la contaminació ambiental que asseguren que generen tres fàbriques: la paperera Hinojosa a Sarrià de Ter i la pedrera Construccions Rubau i Cal Industrial, situades al barri de Pont Major de Girona.

Les entitats volen aturar "l’emissió d’agents químics, pols, contaminants odorífers i soroll" perquè al·leguen que els residus que emeten deixa desprotegida la població de Sarrià de Ter, el barri de Pont Major de Girona, Sant Julià de Ramis (Gironès) i el disseminat de Campdorà (que pertany a Girona).

L'associació veïnal i els ecologistes han iniciat la via judicial perquè, segons asseguren, "la pudor de claveguera d'aquest estiu" va ser tan important que van "demanar ajuda" al president del Parlament i exalcalde de Sarrià, Roger Torrent, i també al candidat d'ERC al Congrés per Barcelona, Gabriel Rufián. Tot i així, no van aconseguir aturar l'activitat de la paperera sarrianenca.

“És com tenir el cap dins del vàter tot el dia, ja no podem més”

Al mes de setembre, la plataforma PROU i l'Associació de Naturalistes de Girona ja van presentar una denúncia al Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil en contra d'Hinojosa, a la qual acusaven de superar els llindars de contaminació ambiental permesos. 

El + vist

El + comentat