Publicitat
Publicitat

Els centres de Ripoll tornen a les classes amb normalitat

Els professors han rebut formació en superació del dol i diversitat religiosa 

Després dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost que van perpetrar uns joves de Ripoll, les escoles i instituts del poble han començat aquest matí les classes amb plena normalitat i sense cap alteració”, segons ha destacat l’alcalde, Jordi Munell.

La setmana passada els docents ripollesos van rebre una formació en superació de dol i diversitat religiosa, impartida pel departament d’Ensenyament. El seu director a Girona, Josep Polanco, ha assegurat que les sessions han servit per dotar els mestres “de diferents eines i estratègies per afrontar amb garanties l’inici de curs”.

A més, la conselleria ha posat a disposició de tots els docents diferents materials i recursos educatius per explicar els atacs terroristes, que s’adaptaran en funció de l’edat dels alumnes. “Seran dies de preguntes, inquietuds i angoixes, a les quals hem de donar resposta”, indica Polanco, que també creu que tot això servirà “per posar sobre la taula un conjunt d’anhels i esperances fruit d’aquest treball pedagògic”.

A més, la majoria de centres van fer reunions amb els pares la setmana passada, amb qui també es va parlar de la situació i de com s’afrontaria, una sèrie de preparatius que, segons Polanco, “han servit perquè l’inici de curs comenci amb bon peu i amb normalitat”.

La majoria de centres de Ripoll inicien avui les classes, excepte l’Institut Abat Oliba, que ho farà dijous. En total, a la capital ripollesa hi ha més de 930 alumnes de primària i 360 de secundària.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT