MERCATS

Santa Coloma celebra El Mercat de les Herbes de la Ratafia

Aquest cap de setmana marca l’inici de la temporada de recollida d’herbes de la ratafia. Santa Coloma de Farners (la Selva), que s’està guanyant amb escreix la capitalitat del món ratafiaire català, celebra el Mercat de les Herbes de la Ratafia amb dos dies d’activitats i una trentena de propostes que parteixen de la botànica però inclouen la gastronomia, la salut o el lleure. El mercat suposa el primer pas per a la preparació de la ratafia, amb la recollida d’herbes; el licor s’elaborarà per Sant Joan i es tastarà a la Festa de la Ratafia, que cada any celebra també el municipi a principis del mes de novembre.

El programa del Mercat de les Herbes de la Ratafia inclou sortides familiars amb nens i nenes per conèixer les herbes i tallers de tints amb flors i de llaminadures saludables, entre altres activitats. Dissabte se celebrarà un sopar popular de paella xinxollada i diumenge un dinar de cuina silvestre. Els visitants del mercat podran elaborar un perfum personal amb essències florals, fer un tast de mels o conèixer els remeis casolans en pediatria. Dissabte a la una del migdia, a la plaça Farners, es presentarà l’edició especial de la millor ratafia local 2017, que va guanyar Pere Coma. Es posaran a la venda 200 unitats numerades que sortiran a la venda exclusivament aquest cap de setmana.

El Mercat de les Herbes se celebra a la plaça Farners i als carrers propers. En aquesta plaça, dissabte a les 22.30 se celebrarà l’espectacle poeticomusical Cuidem-nos, del grup Ovidi4, format per l’activista David Fernàndez, la vocalista Mireia Vives, el músic Borja Penalba i el poeta David Caño. L’última activitat del mercat serà diumenge a les 18.30, amb un concert infantil de Mainasons.

Més continguts de