FESTIVAL MEDIEVAL A CASTELLÓ

Terra de Trobadors vol ser inclòs al Patrimoni Festiu de Catalunya

El festival Terra de Trobadors, que comença demà a Castelló d’Empúries i durarà fins diumenge, encara el seu 30è aniversari (se celebrarà l’any vinent) plenament consolidat com una de les cites de recreació medieval més importants de Catalunya. Edició rere edició, aquesta festa ha guanyat prestigi i nombre de visitants per la qualitat dels espectacles que s’hi programen i per la fidelitat amb què la població recrea el seu passat i l’esplendor comtal de l’Edat Mitjana, quan la capital del comtat d’Empúries era terra de trobadors i els comtes d’Empúries eren protectors i mecenes de trobadors i joglars.

Tant l’Ajuntament de Castelló d’Empúries com el departament de Cultura de la Generalitat consideren que aquest festival mereix estar inclòs dins el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. Aquesta setmana s’han reunit la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i l’alcalde de la població, Salvi Güell, per acordar l’inici dels tràmits perquè Terra de Trobadors s’inclogui dins l’esmentat catàleg.

200 activitats fins diumenge

Amb un intens programa d’activitats (més de 200 al llarg del cap de setmana), l’edició d’enguany del Terra de Trobadors està dedicada al comerç i als mercats de l’època medieval i rememora la figura històrica del comte Hug d’Empúries. L’organització espera una afluència de més de 40.000 visitants, que podran gaudir d’espectacles de teatre, música, circ o dansa de temàtica medieval. També podran assistir a un sopar medieval, seguir diversos combats de cavallers, participar en tallers o admirar espectacles de foc. Al mercat medieval podran comprar productes a les 200 parades d’artesania utilitzant les monedes de l’època.