Comencen les obres de la futura UCI del Santa Caterina

El centre tindrà capacitat per atendre unes 300 persones l'any i la previsió és que estigui acabat a principis de l'any vinent

Les obres de la futura Unitat de Cures Intensives (UCI) per a pacients semicrítics de l'hospital Santa Caterina de Salt (Gironès) ja han començat. Els treballs, adjudicats a la UTE Dominion Industry & Infraestructures i Serveis Obres i Manteniment SL, per valor de més de dos milions, es troben en fase de fonamentació i aixecament de l'estructura.

El centre, que tindrà capacitat per atendre unes 300 persones l'any, té com a objectiu regular i millorar l'atenció dels pacients crítics de la Regió Sanitària de Girona en funció de les cures que necessitin. La metodologia utilitzada en la construcció permetrà reduir al màxim l'afectació de l'activitat de l'hospital, de manera que només s'haurà de tancar preventivament i durant quinze dies l'accés a la zona de càrrega i descàrrega. La previsió és que els nous equipaments estiguin acabats el primer trimestre de l'any vinent.

La nova unitat que ja s'està aixecant és un projecte que s'emmarca dins l' aliança estratègica de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) i l'Institut Català de la Salut (ICS) a Girona. El seu principal objectiu és regular i millorar l'atenció dels pacients semicrítics de la Regió Sanitària de Girona tenint en compte les cures intensives que requereixin en cada cas. D'aquesta manera, els menys complexos ingressaran en aquest nou centre, mentre que la UCI de l'hospital Josep Trueta de Girona atendrà els crítics i més complexos.

Un projecte integrat a l'actual hospital

L'equipament es projecta sobre un espai al sud-est de l'hospital, annex a l'actual àrea quirúrgica i a tocar del servei d'urgències. D'aquesta manera, quedarà plenament integrat al centre i connectat amb els serveis assistencials amb els quals operarà. La unitat tindrà una superfície construïda de 737,5 metres quadrats en planta baixa. Les instal·lacions comptaran amb vuit boxs –dos dels quals seran de reserva–, un més per a cures, a banda d'espais propis destinats a control d'infermeria, usos del personal i zones per a familiars i serveis generals.