Urbanisme tomba el projecte del macrocàmping de Garriguella

La comissió creu que és un projecte "desproporcionat" i que suposaria "fer una nova ciutat"

Revés de la comissió d'Urbanisme de Girona al macrocàmping que es vol construir a Garriguella (Alt Empordà). Després d'estudiar tot el projecte, la comissió ha emès un informe "del tot desfavorable" perquè considera que suposa "fer una nova ciutat", que és "desproporcionat" i que està mal situat. 

"No podem seguir comprant aquest tipus d'instal·lacions amb aquesta manca de criteri només per l'oportunitat de l'emplaçament on està situat", ha subratllat el director d'Urbanisme, Agustí Serra, que indica que l'informe desfavorable afecta "no només el terreny sinó també la posició". Per tot això, la comissió ha tombat la seva proposta de construcció. 

El macrocàmping preveia ocupar unes 17 hectàrees entre la carena del puig de la Mala Veïna i el marge esquerre de la riera de Garriguella, amb unes 665 parcel·les i uns 8.000 metres quadrats per construir-hi equipaments com ara un supermercat, dos restaurants i un auditori. El projecte va aixecar molta polèmica quan es va fer públic i va despertar l'oposició de diversos veïns, que es van unir sota la plataforma Salvem Garriguella per aturar la construcció.

De fet, el director d'Urbanisme, Agustí Serra, ha admès que "la legislació actual que regula els càmpings és molt genèrica" i que "cal dur a terme una reflexió a fons". Per això ha anunciat que la Generalitat impulsarà un pla director d'abast català que reguli aquest sector i s'està plantejant implantar una moratòria per a l'obertura dels nous càmpings mentre es redacta la nova normativa.

Més continguts de