MÚSICA

Una acció artística sobre els refugiats inaugura el Portalblau

La intervenció artística Maremortum, amb què Marc Sellarès denuncia els naufragis d’immigrants a la Mediterrània, inaugura avui el festival Portalblau, que se celebra a l’Escala fins al 9 d’agost i que combina les actuacions musicals amb altres disciplines artístiques com el teatre, el circ, la poesia o la reflexió.

La intervenció de Sellarès consisteix en la creació d’una silueta d’un infant refugiat estirat i immòbil que l’artista dibuixarà a la sorra de la platja del Rec del Molí. Les onades completaran l’acció esborrant el dibuix de la sorra, una crua metàfora de com el mar esborra també la vida de les persones que estan morint ofegades quan intenten arribar a Europa.

Avui també se celebrarà la primera actuació musical del Portalblau, la de Marc Parrot, que repetirà demà. El cantant oferirà, a la plaça del III Centenari, el seu nou espectacle, Refugi. Es tracta d’un espectacle íntim i personal, amb direcció escènica de Los Galindos, que es fa en una petita iurta de 9 metres de diàmetre amb un aforament per a només vuitanta persones. Per divendres també hi ha programada l’actuació de Clàudia Cabero, guanyadora de l’edició 2018 del Concurs Sons de la Mediterrània, que presentarà a l’Alfolí de la Sal el seu debut discogràfic, Melic.

Aquest primer cap de setmana també hi ha prevista la conferència de Martí Albesa i Sara Montesinos sobre la situació dels immigrants a Europa, i la xerrada del periodista Tomàs Alcoverro Barcelona i Beirut, dues vores del Mediterrani.

El Portalblau portarà a l’Escala les actuacions d’Alfred García i Paco Ibáñez, Pau Riba, Clara Peya, Rusó Sala, la companyia Pessic de Circ, o l’espectacle poètic i musical Una vela en el mar blau: poesia catalana de tema grec.