L'Ajuntament de Cadaqués ordena aturar les obres de Sa Guarda perquè el projecte no preveu la construcció d'un pou

La comissió d'urbanisme determinarà si poden continuar els treballs

Nou embat al projecte constructiu de Sa Guarda de Cadaqués. L'ajuntament del municipi ha revisat d'ofici el projecte constructiu i ha comunicat als propietaris, agrupats en la Junta de Compensació, que han d'aturar les obres perquè el projecte aprovat el 2013 no preveu la construcció d'un pou per abastir d'aigua la urbanització. 

Ara els propietaris han de presentar la documentació complementària però, segons l'alcalde en funcions, Josep Lloret, "ja no es podran rependre les obres fins passada la moratòria perquè no permet la presentació de documentació nova". I és que la moratòria urbanística aprovada per la Generalitat no havia paralitzat les obres d'urbanització de Sa Guarda perquè ja tenien la llicència d'obres. No obstant això, segons Lloret, ara sí que els afectaria i s'hauran d'esperar a la finalització del veto, previst per a principis del 2020.

El cas passa ara a mans de la comissió jurídica d'urbanisme, que haurà de decidir si hi ha "nul·litat de ple dret" o bé és "anul·lable". En aquest segon cas, els propietaris podrien continuar les obres després de la moratòria si presentessin el projecte per construir el pou. 

Les obres de Sa Guarda han sigut un dels principals pals de paller de les crítiques de la plataforma SOS Costa Brava que fa mesos que reclama que s'aturin i que ha provocat enfrontaments entre veïns i els propietaris. 

El + vist

El + comentat