SOCIETAT

30 anys del Banc dels Aliments

El Banc dels Aliments de Girona celebra trenta anys aquest 2018. Des que va néixer, aquest banc, que no opera amb diners sinó que recull aliments i els distribueix als més necessitats, no ha parat de créixer. De les cinc tones de menjar que va començar repartint en els seus inicis, actualment en gestiona més de 2.700 entre més de 35.000 beneficiaris. L’entitat calcula que durant aquests 30 anys han distribuït gairebé 25 milions de quilos d’aliments entre els ciutadans que ho han necessitat.

Per commemorar el seu trentè aniversari, el Banc dels Aliments de Girona ha organitzat per a aquest dissabte una jornada de portes obertes per a totes les persones que vulguin visitar els magatzems i oficines que l’entitat té al carrer Palol d’Onyar de Girona. En diferents torns, els voluntaris del centre explicaran als assistents el seu origen, els objectius de lluitar contra la pobresa alimentària i el malbaratament i, sobretot, d’on provenen els aliments, com es reparteixen, amb quins criteris i a quines persones.

Obres d’ampliació

La commemoració s’iniciarà demà amb un acte institucional que servirà per inaugurar l’ampliació que s’ha fet de les instal·lacions del centre, que ha permès multiplicar per dos la capacitat d’emmagatzematge i de les cambres de refrigeració i congelació.

El president del Banc dels Aliments de Girona, Frederic Gómez, explica que l’entitat no reparteix mai directament el menjar, sinó que ho fa a través d’un centenar d’entitats benèfiques. Representants d’aquestes entitats i també de les empreses que donen aliments i d’institucions estan convidades a l’acte commemoratiu de demà, on se’ls reconeixerà la seva tasca solidària.

Més continguts de

El + vist

El + comentat