En cerca i captura un gironí que hauria orquestrat una estafa milionària

L’home s’hauria fet passar per broker i hauria enganyat unes 200 persones

Els Mossos d’Esquadra busquen un veí de Girona de qui sospiten que hauria estafat unes 200 persones fent-se passar per un broker d’una entitat bancària d’Anglaterra. Segons va avançar el Diari de Girona i ha confirmat l’ARA; l’home hauria enganyat a amics i coneguts amb promeses de grans beneficis a canvi d’una quantitat de diners que van des dels 25.000 fins als 150.000 euros.

De moment es desconeix quants de diners podria haver estafat en total, però després de parlar amb els afectats, es calucla que es podria tractar d’una estafa milionària per les quantitats que va demanar i pel nombre de persones que ho han denunciat. La majoria dels 200 afectats són de Girona, però també n’hi ha de Segòvia, Barcelona i Madrid; i ja han posat el cas en mans d’advocats.

Segons el rotatiu gironí, l'home residia a Anglaterra i, des d'allà, hauria articulat una trama per recaptar diners entre coneguts i familiars. Un dels sistemes que utilitzava consistia en demanar inversions superioris als 25.000 euros a canvi de la promers que podria aconseguir altes rendibilitats anuals amb entrades i sortides diàries a la Borsa. Un altre mètode era demanar quantitats superiors als 150.000 euros i redactava un contracte amb el logo de Barclays -l'entitat bancària anglesa on ell deia que treballava-, i els assegurava que rebrien un 8% de benefici anual. 

El veí de Girona demanava que li ingressessin els diners al seu compte personal perquè al·legava que, al ser treballador del banc, no els deixaven operar de cap altra manera al tractar-se d'operacions personals. 

Els Mossos d’Esquadra, que tenen una investigació oberta des de fa mesos, van ordenar la seva cerca i captura el passat 29 de març i fins al moment no l’han detingut.