SOCIETAT

Un cicle de tallers orienta els joves que volen anar a l’estranger

La novena edició del cicle de tallers de mobilitat internacional El Rodamón començarà avui, a les sis de la tarda, a L’Estació Espai Jove de Girona. En total s’han programat nou activitats que es duran a terme fins al 12 de juny i que tenen com a objectiu informar les persones interessades a viure una experiència a l’estranger per treballar, estudiar, fer un voluntariat i millorar el seu coneixement d’idiomes.

Compartir experiències

La sessió d’avui se centrarà en conèixer les diferents oportunitats de marxar a l’estranger vinculades, per exemple, a activitats solidàries. Tots els tallers aniran a càrrec de conferenciants experts en el tema i de serveis, agències o entitats del país. També, en moltes ocasions, joves de la ciutat que han viscut o viuen a l’estranger compartiran la seva experiència en primera persona. El cicle s’estructurarà en dos àmbits. El primer estarà format per diversos tallers especialitzats, per exemple, en simular entrevistes en anglès o en explicar les diferents vies i recursos per veure món amb pocs diners. En aquest àmbit s’hi inclourà també el Rodamons Fest, que serà una gran trobada festiva de gent que ha viscut experiències a l’estranger i que les compartirà amb tothom qui hi assisteixi.

El segon àmbit del cicle es concreta en els monogràfics per països. En aquesta nova edició es parlarà sobre les opcions que hi ha per marxar a Austràlia, els Estats Units i el Regne Unit, i també es farà un monogràfic d’Interrail a Europa.

El + vist

El + comentat